Kallbryggt kaffe
Under förra sommaren drack jag enormt mycket islatte. Att kyla vanligt bryggt kaffe ger ofta en väldigt bitter eftersmak, men när man kallbrygger så blir smaken mjukare och mildare. Men jag fick aldrig tummarna loss att blogga om detta under sommaren, så jag har helt enkelt sparat inlägget fram tills nu, för att påminna mig själv om detta. För jag hoppas att det blir många goda islattar även denna sommaren :)

Kallbryggt kaffe
6 kaffemått pressokaffe
8 dl vatten

Mät upp kaffe och vatten i pressokannan.
Sätt på locket, men tryck inte ner silen.
Ställ hela pressokannan i kylen i minst 12 timmar. För starkare smak upp till 20 timmar.

Servera med lite isbitar.

Själv gör jag gärna islatte genom att blanda med mjölk.
TIPS: Frys gärna in isbitar av kaffet så slipper du spä ut med isbitar som bara gör det blaskigt.
Källa: https://fredriksfika.allas.se/kallbryggt-kaffe-sa-gott/
Lämna en kommentar