Kall sås till fisk med smak av dragon

Jag gillar panerad fisk, men jag har svårt att hitta på nya goda såser att ha till. Från boken “Karin i köket” kommer den här kalla och fräscha såsen jag gärna äter igen. Chrisse var dock skeptisk och gillade inte smaken av rödvinsvinägern, så tipset är att börja med lite mindre av den och smaka dig fram till vad du gillar.

fisksås

Kall fisksås med torkad dragon
1 msk rödvinsvinäger
1 msk finhackad schalottenlök
2 msk persilja
1 tsk torkad dragon
2 dl matyoghurt
0,5-1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
en nypa socker

Blanda rödvinsvinäger med finhackad schalottenlök, finhackad persilja, dragon, matyoghurt, örtsalt, vitpeppar och en nya socker. Låt såsen stå och dra minst 15 minuter innan servering.

på fotot:
sesampanerad torskfilé (se recept här)
potatis
sockerärtor

Kommentarer

Linda Johansson skrev 2014-01-29 klockan 10:07

Jag tycker också det är svårt med kalla såser till fisk. Jag kör en variant av den sås jag fick i skolan: lätt creme fraiche bostongurka curry ev. salt & peppar hackad dill (färsk el fryst) citronjuice (om man gillar det syrligt!) Blanda creme fraiche (2 dl borde räcka till ca 4 pers) med den mängd bostongurka som du tycker är lagom. Jag kryddar med 2 olika sorters curry, en gul mild från Lidl och en röd "kycklingkrydda" som är lite starkare. De innehåller mycket salt så ibland kan man skippa saltet. Blanda ner dillen, jag använder oftast fryst som är rätt smaklöst så då går det åt en del. Jag gillar mycket dillsmak! ;) Smaka ev. av med färsk citronjuice om du gillar den syrliga smaken. Det är också gott att riva i lite skal. Min pappa som alltid har avskytt currykrydda åt med god aptit och berömde den goda såsen! Men så har han faktiskt urdåligt lukt-och smaksinne också. :) Tycker man inte om curry är det bara att utesluta och ev ha i andra kryddor än bara salt & peppar (och dill och citron). Mild och god? sås som borde passa de flesta kräsna (som i min familj) då man inte känner så stark currysmak, men det beror förstås på vilken curry man använder och det är lätt att göra den starkare.

Lämna en kommentar
Reklam: