Kalaskyckling


4 portioner

Ingredienser:
ca 600 gr kycklingfilé (eller mer om du vet att ni är storätare)
25 gr smält smör (eller flytande fungerar också finfint)
2 msk kinesisk soja

Sås:
2-2,5 dl grädde (valfri fetthatl)
2 msk dijonsenap
1 msk soja
ca 2 tsk kycklingfond
0,5 msk dragon (eller valfria örtkryddor)
2 dl creme fraiche
stekskyn från kycklingen

Gör så här:
1. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, blanda smör och soja och pensla sedan detta på kycklingen. Stek i 200 gr varm ugn tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader (ca 25 min)
2. Under tiden blandar du samman alla ingredienser till såsen i en kastrull och låter det koka ihop.
3. När kycklingen är färdig så häller du i stekskyn i såsen och lägger sedan i kycklingen. Låt alltsammans koka ihop i någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar och mera örtkryddor om du tycker det behövs.
4. Servera kycklingen till ris, pasta eller potatis. Vilket som fungerar! En grönsallad är gott till!

Smaklig måltid!

Marias kommentar:
Denna kyckling sköter sig själv i ugnen och vill du ta en genväg ytterligare så blandar du bara samman ingredienserna till såsen och har i dem i ugnsformen efter ca 10 min och låter alltsammans lagas färdigt i ugnen. Kycklingen fungerar utmärkt att frysa!

Som barnmat fungerar det till lite äldre barn i och med att soyan är rätt salt.

Lämna en kommentar




*