Julmustdags!

Nu är det snart jul och enda tiden på året då jag vill ha (jul)must. Påskmusten, som trots att det är precis samma sak, är inte lika gott. Men till jul hör det liksom till med julmust. Men jag verkar inte vara ensam om att tycka det. I december månad står musten för nästintill hälften av läskförsäljningen. Totalt säljs drygt 23 miljoner liter must under november-december. Den totala mustförsäljningen uppgår till cirka 40 miljoner liter per år, då även påskmusten räknas in (källa: Spendrups Bryggeri).

Hemligheten bakom den karaktäristiska smaken bygger på extraktet från det hemliga recept, som togs fram av Harry Roberts i Örebro 1910.

Förra året försökte sig Spendrups på smaksatt julmust. Det var julnougat, julchoklad och julkryddor, som dock försvann ut sortimentet lika snabbt som de kom. För vem vill ha smaksatt julmust?

Själv sitter jag nu här med två flaskor Nygårda julmust från Spendrups bryggerier. Den smakar precis som justmust ska göra och har lagom mycket kolsyra i sig. Vi är väldigt eniga om att den vanligt julmusten är godare än light-varianten. Det ju trots allt bara jul en gång om året så vi dricker på!

Så, tummen upp för julmust även den här julen!

Lämna en kommentar
Reklam: