Julkyckling från ICA

För några dagar sedan berättade jag att ICA skulle lansera en massa nya julprodukter, bland annat en julkyckling. Är det någon tradition istället för julskinka undrade jag förvirrat. Men julkyckling innebar tydligen istället att den var kryddad med “julkryddor”, ex. kanel, kardemumma, ingefära och apelsin. Spännande tyckte vi och ville prova :)

Kyckligen ligger färdigmarinerad. Det enda man behöver gör är att ta upp den ur förpackningen och lägga i en ugnssäker form och ställa in ca 80 minuter i ungnen. Och ut kommer en gyllenröd kyckling och hela hemmet doftar jul.

Kyckligen visade sig verkligen smaka jul och vara hur saftig och god som helst. Frågan som kvarstår är, vill jag att kycklingen ska smaka jul? Är det inte godare med lite örtkryddor och vitlök? Fast det skulle inte förvåna mig om kycklingen hittar ner i min kundvagn när jag vill ha lite variation igen.

På fotot serveras kycklingen med brunsås, gele, brysselkål och potatis.

Kommentarer

Berith skrev 2010-11-08 klockan 11:07

Den ser god ut så den skall jag leta upp i min butik. Så enkelt att allt är klart och man bara behöver lägga in den i ugnen.

Martina skrev 2010-11-08 klockan 18:39

Den där har jag också fått hem idag, får testa den någon dag och se om den är god. Låter iallafall spännande med alla kryddor!

Linda - Cupcakefluffan skrev 2010-11-08 klockan 21:36

ser gott ut, den kan jag allt tänka mig att testa, får hålla utkik på ICA efter den

Mimmi skrev 2010-11-24 klockan 16:26

Har köpt kyckling..det var utförsäljning kort datum...hittade din sida när jag googlade på julkyckling ville veta hur länge osv... Anser att det är en ganska så onödig produkt....men nu var det ett bra pris

Millan skrev 2010-11-24 klockan 21:36

Mimmi: Håller med om att det är en ganska onödig produkt, men till rätt pris så blir den helt rätt :)

Lämna en kommentar
Reklam: