Julbord på IKEA signerat Tina Nordström

Julbord på IKEA, kan det verkligen vara något? Vi bestämde oss för att testa, för det är ju trots allt Tina Nordström som satt sin prägel på det. För 99 kr som familymedlem är det fritt fram att äta och dricka tills man nästan spricker.

Kallskuret
* Knäckebröd & kavring * Smör & ost * Lök- & rödbetssill * Senap & maltwhiskey sill * Lime- och chilisill * Ramlösasill * Sillsallad * Ägg med kaviarcreme och rotfruktschips * Gravad lax * Hovmästarsås * Rökt korv * Kalvsylta * Leverpaj grov * Julskinka * Pepparrotskräm * Mild & sötstark senap * Rödbetsallad * Inlagd gurka *

Varm mat
* Kryddiga revben & äppelmos * Janssons frestelse * Sirapsfläsk * Köttbullar * Ost- & baconkrov * Kräftströmming * Tinas små kryddiga färsbiffar * Rödkål *

Dessert
* Ris á la Malta, saftsås med skogens bär & strösselmix med mynta och rostade solrosfrön * Ostkaka med grädde *

Millans kommentar: Det här var inte alls illa och jag blev positivt överraskad! Trots riktigt mycket folk i måndags kväll lyckades personalen hålla allt fräscht och fint. Sillen var god, speciellt Ramlösasillen föll mig i smaken. Kul med rotfruktschipsen på äggen som gav lite extra krisp åt det hela. Chrisse tyckte som vanligt bäst om “köttavdelningen” och ris a la Maltan där efter fick en stor tumme upp.

Ett ganska klassiskt julbord, men ändå med den där lilla roliga twisten. Strösslet till Ris á la maltan var faktiskt godare än jag vågat tro, därav det försiktiga kryddandet på min tallrik ;)

Som vanligt äts det i IKEAs vanliga barnvänliga restaurang. Men står man ut med att sitta i en stundtals ganska hög ljudnivå är det helt klart årets mest prisvärda julbord! Jag gillar IKEA!

Kommentarer

NORDINGÅRDEN skrev 2011-12-07 klockan 09:28

Så trevligt med ett inlägg fr Ikea! Och jag har sett deras fina julbord men förra året, då jag verkligen hade laddat för att äta där, var det sån kö så jag backade.. men det var ju just innan de öppnade julbordet så kön kanske skingrade sig=) Maten såg MER än godkänd ut!!! mari.

Zannie Göthlund skrev 2011-12-14 klockan 16:50

Har varit och ätit Ikeas julbord i Sundsvall. Fantastiskt mycket gott, men Ramlösasillen var trots allt det bästa.Vilken underbar sill....SNÄLLA.. Rädda min jul o maila receptet. Skulle bli jätteglad då. Gärna strösslet till ris á la maltan med. Tusen tack på förhand. Katterna-@hotmail.com

Millan skrev 2011-12-14 klockan 17:55

Zannie: Tyvärr så har inte jag heller receptet på varken sillen eller strösslet. Undrar om Tina kommer att dela med sig av det efter julen?

Ann skrev 2011-12-17 klockan 20:28

Alltid bra käk på Ikea. men julskinkan tyckte vi inte smakade som den bör.. Tyvärr, Tina

Lämna en kommentar
Reklam: