Juiceduell – Rynkeby mot Godmorgon Eko

Lördagsmorgon och helgfrukost. Vi roar oss dessutom med att testa två juicer mot varandra. Dagens tävlande är:

Apelsinjuice från Rynkeby
och
Godmorgon Apelsin Eko

Och den stora frågan är, smakar Ekologiskt verkligen bättre?

Bägge juicerna är gjorda på koncentrat. Godmorgonjuicen innehåller fruktkött vilket ger poäng från min sida. Rynkeby-juicen är väldigt söt i jämförelse med Godmorgon-juicen som faktiskt smakar riktig apelsin! Det avgör saken. Godmorgonjuicen går hem som dagens solklara vinnare! Därmed inte sagt att jag inte kommer köpa hem Rynkeby igen, för prisskillnaden på dessa är riktigt stor. Tänk vad trevligt det varit om budgetjuicen smakat bättre än det dyra alternativet.

Kommentarer

Mårtenssons kök skrev 2012-01-21 klockan 16:27

Visst hade det varit härligt och mycket överraskande om den billigare varianten varit den godare! Varför blir det aldrig så (nästan)?

Lars skrev 2012-01-21 klockan 19:00

Intressant att något som är gjort från koncentrat kan vara 100% frukt som det står på Rynkebypaketet. Står det så på God Morgon också? Finns det fler ämnen utöver vatten man får tillsätta? Litar inte helt på Danmark (Rynkeby) gissar att om statskassan kräver så får man tillsätta lite naturligt danskt socker (bara för att kompensera det som försvann när man gjorde koncentratet) eller hade de verkligen mer mogna apelsiner i sin? Och lite tillsatt askorbinsyra som ersätter det som försvann när man gjorde ........

Millan skrev 2012-01-22 klockan 13:17

Lars: Även på godmorgonjuicen kan man läsa "100% frukt". Mycket intressant med tanke på vad koncentratet blandas ut med.

Ann-Sofi MATSAFARI skrev 2012-01-22 klockan 19:04

Den där bilden på parmesanen var otroligt lockande!!!

Lämna en kommentar
Reklam: