Jordgubbskräm

Ingredienser:
500 gr jordgubbar
1 dl socker
0,5 dl vatten
1,5 msk potatismjöl

Gör så här:
1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i bitar eller behålla dem hela om du föredrar en kräm med bitar. Själv är jag smått allergisk mot bitar i en kräm och vill ha den slät så här åker mixerstaven fram!
2. Koka upp jordgubbarna, (har du hela ta lite vatten så att botten i kastrullen täcks precis), och låt dem koka i några minuter.
3. Skumma väl (det är skummet som är boven i dramat till varför det kan mögla så fuska inte här!)
4. Ha i sockret och koka upp krämen så att allt socker blandas väl med jordgubbarna.
5. Ta av kastrullen från plattan.
6. Blanda ut potatismjölet tillsammans med lite kallt vatten.
7. Häll i potatismjölsblandningen i en fin stråle och blanda väl med krämen.
8. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och ta bort kastrullen vid första bubblan.
9. Låt krämen svalna under lock.
10. Serveras antingen ljummen eller kall med t.ex. mjölk.

Marias kommentar:
Delade mina jordgubbar första i kvartar och försökte sen mosa sönder dem med en trägaffel mot kastrullens kant. Det blev dock på tok för mycket bitar kvar för att falla mig i smaken så jag tog fram mixerstaven och körde några varv och fick på så sätt en finfin puré av det hela. Tillsatte därmed inget extra vatten i och med att konsistensen redan var så rinnig.

Lät en dela vaniljstång från jordgubbssyltskokningen koka med för att få lite extra vaniljsmak.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-07-04 klockan 17:12

Jordgubbskräm är så gott :)

Ullis skrev 2011-07-05 klockan 23:11

Åh vad gott! Barndomsminnen kommer fram nu, härliga sådana. :)

Millan skrev 2011-07-08 klockan 17:32

Åå, jordgubbskräm! Det ser riktigt smarrigt ut!

Lämna en kommentar




*