Jordgubbscurd

Ingredienser:
100 g jordgubbar
0,5 dl vatten
0,5 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
2 st äggulor
2 msk smör

Gör så här:
1. Mosa jordgubbarna och blanda dem med vatten, socker och majsstärkelse.
2. Koka upp under omrörning.
3. Ta kastrullen av värmen och blanda ner en äggula i taget.
4. Sätt tillbaka curden på plattan och låt sjuda under ständig omrörning. Curden ska tjockna, men den får inte koka.
5. Ta av från värmen och rör ner smör. Låt kallna.

Källa: Allt om Mat

Marias kommentar:
Det har ju varit himla bra om man läste igenom instruktioner ordentligt innan man satte igång! ;-)

Jag delade mina jordgubbar i kvartar och fick sen i efterhand försöka mosa dem i kastrullen tillsammans med vatten, socker och maizena majsstärkelse med hjälp av en gaffel. Blev okej men resultatet hade nog blivit en slätare curd om jag mosat jordgubbarna ordentligt innan jag blandade ihop dem med övriga ingredienser…

Färgmässigt så ser curden inte så där jätteaptitlig ut. Ursprunget till curden kommer från Allt om Mat som hade den som fyllningen i ett pajskal som de sedan toppade med maräng, som den klassiska citronmarängpajen fast med jordgubbar! ;-) Det låter gott och det ska jag absolut testa någon gång. Den här gången kommer curden hamna på frukostmackan i stället.

Kommentarer

Alexandra - kärlek på tallrik skrev 2011-07-10 klockan 15:55

Vad spännande med jordgubbscurd, det har jag aldrig ens tänkt på! Låter som att det vore fantastiskt med marängtäcke som ni skrev =D Vilken mysig blogg ni har!

Lämna en kommentar




*