Jordärtskockor

Vissa blogginlägg blir av någon anledning bara liggande och aldrig färdigskrivna. Men det här känner jag att jag vill blogga om. För jag är nämligen väldigt stolt över våra egenodlade jordärtskockor. Två år tog det innan vi kunde skörda första omgången och vilken lycka! Från en ynka planta blev det i höstas 3 kg jordärtskockor + rejält med rötter för att plantera ännu fler plantor.

Jordärtskockorna har förvarats i garaget, invirade i tidningspapper hela vintern. Fortfarande när vi går ut och hämtar så är de lika fina som när vi plockade upp dem ur jorden.

recepttips

Örtkryddad fläskfilé med potatis- och jordärtskocksmos – detta måste nog vara världens godaste mos!

Jordärtskockssoppa – det är såhär höst smakar :)

Rotfruktsgratäng med kantareller – gudomligt god gratäng!

Sitter du inne på något smaskigt recept med jordärtskockor så dela gärna med dig!

Kommentarer

Berith skrev 2013-01-25 klockan 08:47

Några andra recept har jag inte men för något år sen så blev vi bjudna på en middag med potatis och jordärtskocksmos och det är verkligen en delikatess. Sen dess har vi gjort det många gånger och jag hoppas att skockorna jag har i trädgården klarat vintern så att vi också kan skörda till hösten.

Erica AKA Tomtens Dotter skrev 2013-01-26 klockan 16:09

MUMS! Att äta jordärtskocksoppa är som att bli kramad inifrån magen :-) Om det blir soppa över: Gör potatisgratäng dagen efter och använd soppan som grädde (blanda med så mycket grädde som det krävs för att det ska räcka)

Lämna en kommentar
Reklam: