Jonnas pasta

Sista dag för att skicka in bidrag till tävlingen har nu varit och vi är i full gång med att provlaga det vi tycker verkar gott :)

Igår föll valet på “Jonnas pasta”, inskickat av Peter.

Jonnas pasta

Jonnas pasta
För två till lunch

1 pkt färsk tagliatelle med spenat (den gröna)
3-4 skivor soltorkad tomat
1 näve ruccolasallad
1 tsk sesamfrön
1-2 vitlöksklyftor (kan undvaras)
olivolja

Om man vill går det utmärkt att tillsätta kidneybönor, men dessa måste i så fall blötläggas i förväg.

Tillredning:
Strimla tomaterna, förbered vitlökspressen och rosta sesamfröna i en mindre panna medan du väntar på att pastavattnet ska koka upp.
När pastan kokat klart och slagits av, blandar du hastigt upp den med övriga ingredienser.
Smaka av med salt, svartpeppar och olivolja.

Servera omgående.

Och vad tyckte Millan & Chrisse?
Det här gick snabbt att göra! Undertiden pastavattnet kokade upp hann vi förbreda allt och sen var det bara att blanda och servera. Eftersom vi åt det till middag hade vi i lite extra soltorkade tomater och lite extra ruccolasallad. Vi tog även en halv burk färdiga kidneybönor och blandade i.
Det var ingen maträtt som platsar på någon tio-i-topp-lista, men det var gott, enkelt, snabbt och fettsnålt. Perfekt vardagsmat! Tack Peter!

Lämna en kommentar




*