Jessica & Daniels Kyckling

Provsmakningen av olika recept fortsätter :) Och det är faktiskt riktigt trevligt, för det är många bra recept ni bidragit med. Vissa faller bort av en eller annan anledning, men vi testar så många vi orkar av de vi tycker verkar spännande.

Den här gången valde vi ett recept som Lee skickat in.

Kycklingfile med feta och soltorkade tomater

Jessica & Daniels Kyckling
Till 4 personer

4 st Kycklingfiléer
1 burk Riddarheims soltorkade tomater
300 g fetaost (light 10 % – ifall man vill)
2,5 dl Kelda Örtkryddad sås 6%
Färsk tagliatelle

Hacka soltorkade tomater + fetaost och rör samman i en skål.

Skär ett snitt i sidan på kycklingfiléerna och lägg i fyllning, det ska bli fyllning över.

Stek kycklingfiléerna i stekpannan ett par minuter på varje sida, sedan lägger du dem i en ugnsfast form, och häller över Kelda Örtsås. Häll över resten av fetaost och de soltorkade tomaterna och ställ in i ugnen på ca 175 grader i ca 15 minuter beroende på ugn.
Skär ett snitt i kycklingen för att se om den är klar.

Servera med färsk tagliatelle och en god sallad.

Och vad tyckte Millan & Chrisse?
Det här var riktigt gott! Detta är mer helgmat än vardagsmat för oss, men gott var det! Kommer definitivt att ätas fler gånger här hemma. Ett litet minus är att det blir mycket disk av den här rätten.

Lämna en kommentar




*