Jättegrön fiskgryta

En läckert grön fiskgryta som är full av vitaminer och nyttigheter. Passa på att rensa kylen på gröna grönsaker :)

jättegrön fiskgryta

gröna ingredienser

Jättegrön fiskgryta
4-5 portioner

500 g torskfilé
1 liten squash
1 broccoli (ca 300g)
1 grön paprika
1/2 purjolök

1 skvätt olivolja att steka i
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 msk hela grönpepparkorn som krossas
2 msk flytande fiskbuljong

3 dl frysta gröna ärtor
75 g sockerärtor

1/2 msk citronsaft

ris eller liknande (på fotot serverar vi med kamutvete)

grönsaker

Skär squash, broccoli, och paprika i grova bitar. Skiva purjolöken i cm tjocka skivor. Fräs grönsakerna i olja utan att de tar färg.

Tillsätt vatten, grädde, grönpeppar och buljong. Låt allt koka på svag värme i ca 5 minuter under lock. Lägg i fisken och koka i ytterligare 5 minuter under lock. Tillsätt ärtorna och sockerärtor och låt allt få ett lätt uppkok. Smaka av med citronsaft.

Servera med ris.

Kommentarer

SimplyFood skrev 2010-04-19 klockan 10:00

Mmmm ser gott ut!

Lämna en kommentar




*