Jättegott by Tina Nordström

Det var just under en föreläsning om smak under våren 2010, som idén om konceptet föddes. Tina hällde ett rejält gäng blandade kryddor i maten som tillagades på scenen, för att visa hur man bygger upp smaken i olika rätter på en restaurang. Det gick ett sus genom publikhavet, för så kan man ju inte göra… och det var där och då beslutet togs att med ett eget varumärke inspirera konsumenter i köket med smaken som budbärare.

Vad är då detta? Det är färdiga kryddpåsar med tillhörande recept på baksidan. Hela påsen används vid ett och samma tillfälle och är beräknad för 4 personer. Det som är väldigt bra med dessa kryddor är att de är helt utan tillsatser och E-nummer! Tummen upp från vår sida gällande den punkten!

Det finns för tillfället 25 olika varianter och det är kryddblandningar till allt ifrån olika kött, fisk och kycklingrätter till smaksättning av ris och potatismos till panna cotta, soppa och kryddsmör. Det finns en hel uppsjö av varianter med andra ord.

Recepten på baksidan är enkla att följa och jag upplever att det är rejält tilltagna portioner.

Jag har hittills testat Köttfärssås och Kyckling – Dragon och Senap.

Marias kommentar:
Jag upplever dels att köttfärssåsen blev lite för tunn, jag vill ha min fastare och mer köttig. Det är givetvis en smaksak hur man vill ha sin köttfärssås…

Smakmässigt är Tinas köttfärssås helt okej, ganska salt i smaken och med en tydlig smak av örtkryddor. Vilket är helt naturligt i och med att kryddblandningen innehåller: Havssalt, basilika, oregano, lök, vitlök, svartpeppar, salvia, libbsticka, farin.

Marias kommentar:
Den här rätten skulle du tillsätta kycklingfilé, lök, grädde, vatten och disjonsenap till kryddblandningen. Här fick jag lägga till en del för att få till en smak som passade mig. Betydligt mer senap och även en rejäl skvätt kalvfond och några droppar soya.

Jag tyckte ändå att dragonen tog överhand och var det enda som jag kände smaken av. Sorry, det här var inte en kryddblandning som gick hem här. Då föredrar jag min egen variant – Kalaskyckling i stället. Smakmässigt så påminner denna kryddpåse nämligen om den rätten.

Jag har en kompis som har gjort Lax Stroganoff – Tomat & Paprika vid ett flertal tillfällen där hela familjen inkl. en 1,5-åring och en 4-åring äter med god aptit och tycker det är jättegott.

Jag tror helt klart att detta är bra kryddblandningar som kan vara en bra genväg när man står där i affären och inte har en aning om vad man ska laga. Du behöver inte köpa på dig femtielva olika kryddor själv utan kan ta en färdig påse.

Jag som dock är allergisk mot paprika får vackert avstå från de flesta av kryddpåsarna då väldigt många av dem innehåller just paprika.

Kryddpåsarna finns bl.a. på City Gross och kostar ca 15 kr.

Du kan läsa mera om Jättegott på deras Facebooksida eller www.jattegottbytina.se

Men, det är inte bara jag som har testat kryddorna, utan det har även Millan gjort. Imorgon får ni veta vad hon tyckte!

Lämna en kommentar
Reklam: