Jamie Olivers tomatsallad

Det här receptet är ehm.. hur ska jag uttrycka det, väldigt fritt översatt från Jamies originalrecept. Men jag anser givetvis själv bara att jag har förbättrat det ;) Resultatet är en väldigt god tomatsallad som fungerar bra när man har oturen att få tag i ganska smaklösa tomater. För när tomaterna får droppa av allt överflödigt vatten så finns en chans att det finns lite smak i dem. Givetvis fungerar det här på goda tomater också, men då är det lite överflödigt att låta dem droppa av.

tomatsallad

Jamie Olivers tomatsallad

1 kg blandade tomater
flingsalt

dressing:
svartpeppar
olivolja
röd vinäger/balsamvinäger
1 handfull persilja, finklippt (fast jag föredrar basilika istället)

tips: Jag blandar gärna ner finhackad rödlök i detta också. Tycker att det ger det lilla extra till.

Skölj tomaterna och skär dem i olika storlekar. Småtomater räcker att du delar på mitten. Lägg dem i ett durkslag och häll på rikligt med salt. Jag vågar egentligen inte säga några mått, men minst 1 msk iaf. Rör runt och ställ åt sidan att droppa av. Det mesta av saltet kommer att försvinna iväg med vätskan, så var inte orolig att det blir jättesalt. Låt stå minst 30 minuter.

Blanda tomaterna med dressingen.

Kommentarer

Micke skrev 2019-06-13 klockan 05:13

Hej! Jag letade efter Jamies recept på tomatsallad med basilikadressing och hittade din artikel. Det recept som inspirerade dig var inte samma som jag letade efter. Hittade till slut rätt recept (som kommer från hans serie 30 Minute Meals). Så då tänkte jag att jag kunde tipsa dig om hela den måltiden som han lagade där, med en fantastisk spenat- och fetaostpaj som serveras med två ljuvliga sallader, varav den ena består av tomater och basilikadressing. https://www.thebreeze.co.nz/home/recipes/2010/10/recipe-jamie-s-spinach-feta-pie.html

Millan skrev 2019-06-13 klockan 13:56

åå, tusen tack för tipset Micke! Det ska jag titta på! /Millan

Lämna en kommentar
Reklam: