Italiensk pastasås

Det började som en kylskåpsrensning och slutade med en riktigt god pastasås.

pastasås
Italiensk pastasås
till 3 portioner

1 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré

2,5 dl matlagningsgrädde
ev. 1-2 dl mjölk
1 buljongtärning italiensk ört (knorr)

1 burk kräftstjärtar (ca 300 g)

pasta

till servering:
parmesan
ruccola (eller annan sallad)

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Hacka gul lök och vitlök fint och bryn i olivoljan. Tillsätt tomatpurén och låt stek en kort stund. Häll över matlagningsgrädde och mjölk. Lägg i buljongtärningen och låt bubbla några minuter. Stäng av plattan och tillsätt kräftstjärtarna. Koka inte när kräftstjärtarna är i. Då blir de bara sega.

Servera med pasta, nyriven parmesan och sallad.

Kommentarer

Daniella - BakeCake skrev 2010-05-22 klockan 20:03

Oj så gott det såg ut! Det där receptet ska jag definitivt ta med mig! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

Nina skrev 2010-05-23 klockan 23:28

Såg supergott ut men det faller på att 3 av 4 inte gillar kräftor i familjen :(

carita skrev 2014-06-12 klockan 16:30

Supergott och snabb! Har gjort några gånger nu

Lämna en kommentar




*