Italiensk kycklingsoppa

Vill börja med att tacka för alla tips med goda soppor som kommit. Lena S tipsade om den här Italienska kycklingsoppan och skrev att den är verkligen supergod och mättande. Vi tyckte det lät bra och bestämde oss för att testa.

italiensk kycklingsoppa

Italiensk kycklingsoppa
till 4 portioner

400 g kycklingfilé (bröst eller lårfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja

1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar (eller 4 msk kycklingfond)
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron
1 krm svartpeppar

1 förp färsk tortellini (med ost eller pesto, ca 250 g)
salt

4 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika (eller krydda soppan med lite torkad basilika)
1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesanost

ingredienser

Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.

Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta (se Millans kommentar nedan). Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp.

soppa

Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt.

Strimla tomaterna och de stora basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.

Millans kommentar: Vi kan inte annat än att hålla med! Mättande, kryddigt och gott! Vi valde att inte lägga i alla paprikabitarna från början, utan sparade hälften tills samtidigt som pastan åkte i. Detta för att få lite mer tuggmotstånd på vissa av bitarna. Soppan blev som sagt hur god som helst och den kommer definitivt att göras fler gånger här hemma. Tack för receptet Lena!

Kommentarer

Maria skrev 2010-01-11 klockan 10:54

Låter himla gott, men får nog ta och göra om receptet lite då det inte fungerar med paprika här hemma. Ska klura på vad jag kan stoppa i för grönsak i stället.

Millan skrev 2010-01-11 klockan 11:29

Paprikan gör att det påminner lite om ungersk gulasch, så kanske hämta lite inspiration från just gulaschsoppor?

Matilda skrev 2010-01-19 klockan 10:07

Det här var en av de godaste soppor jag ätit! WOW! Jag ostgratinerade lite formfranska till och det var himla gott som tillbehör.

Millan skrev 2010-01-20 klockan 12:15

Matilda: Kul att du också vågade dig på att testa Lenas recept. Känns som att jag ska fråga ut henne efter fler av hennes favoritrecept :)

Katarina skrev 2010-02-09 klockan 19:47

Vi åt soppan till middag idag. Mycket god!

Lämna en kommentar




*