Innis & Gunn Irish Whiskey Cask

Jag bjöd hem Totte från Whiskysällskapet Societé Spirituosa Hospitalis på middag en dag. Whisky tillhör ju varken mina intresseområden eller favoritdrycker. Jag tycker ju själv betydligt bättre om öl, så vad passade då bättre än att bjuda på öl, med whishysmak?

I mitten av oktober lades en specialbryggd stout på 400 irländska ekfat som tidigare innehållit whiskey.

“Vi har aldrig bryggt en stout tidigare men när vi fick möjlighet att lagra Innis & Gunn på irländska whiskeyfat bestämde vi oss direkt för att skapa en med skotsk touch. Extra spännande då irländarna är världsberömda för sin mustiga stout medans vi skottar har vår starka whiskykultur”, säger Innis & Gunn’s bryggmästare Dougal Sharp.
Källa: Pressutskick

Smaken är typisk ”stout karaktär” enligt förpackningen. Inslag av mörk choklad och bränt socker blandas med Innis & Gunn’s karaktäristiska toner av vanilj och ek.

Millans kommentar: Jag skulle nästan vilja kalla detta för en dessertöl. Med sin tydliga söta smak var den bättre att sitta och smutta på efter än till maten. Bara jag sitter och skriver det är inlägget blir jag ölsugen igen ;) Det är ett bra betyg!

Innis & Gunn Irish Whiskey Cask släpps i en limiterad utgåva av 30 000 ex på Systembolaget.

Artikelnummer: 11605-03
Pris: 26.90 kr
Alkoholhalt: 7,4 %

Kommentarer

lisasgodbitar.se skrev 2012-02-24 klockan 08:59

Whiskey blir underbart i marinaden, testa! / Lisa http://lisasgodbitar.wordpress.com/2011/05/06/whiskeymarinerad-rostbiff/

Emma skrev 2012-02-24 klockan 23:11

Har nu fått Ballerinavinsten! Kakorna är mycket goda - bättre än vanliga till och med menar sambon. Dock ser det ut på förpackningen som att de är höga med mycket chokladfyllning men egentligen är det bara ett tunt lager i dem.

Whiskybloggen skrev 2021-04-30 klockan 10:48

Öl lagrat på whiskyfat blir verkligen en jättegod kombination! Kan rekommendera Brygghuset Finns Bourbon Bock!

Millan skrev 2021-04-30 klockan 14:33

Tack för tipset!

Lämna en kommentar
Reklam: