Ingefära – en favoritkrydda

En av mina favoritkryddor är ingefära. I lördagens inlägg skrev jag som hastigast att jag brukar frysa färsk och fick lite frågor kring det. Så jag gör helt enkelt ett eget inlägg om Ingefära idag.

När det finns billig fin Ingefära i butiken köper jag alltid flera stora bitar, skalar och skär i mindre bitar och fryser in. Jag har alltid flera småburkar i frysen. Närhelst man behöver ingefära är det bara att ta direkt från frysen, riva och använda till maten.

Fördelar: Jag har alltid ingefära hemma. Den är lätt att riva den när den är djupfryst.

Vattentipset: Har du trots allt låtit ingefära ligga i kylen lite väl länge och den börjar bli mjuk, lägg den i iskallt vatten några timmar så brukar den bli som ny igen.

Dricksvatten: När du nu ändå står där med all ingefära, skiva några tunna skivor och lägg i vatten som smaksättare. Extra gott blir det ihop med några citronskivor.


Vi har en hel del recept med ingefära här på Salt&Peppar, använd sökrutan uppe till höger för att hitta alla. Här presenteras några lockade exempel :)

Lindas exotiska fiskgryta
Fiskgryta med ingefära

Familjen Anderbergs asiatiska gryta
Thailändsk kyckling

Rabarberchutney
Ann Charlotts ingefärssyltade Squash

Fler recept:
Wokgryta
Soppa som skrämmer bort förkylningar
Snabblagad kycklinggryta

Kommentarer

Liza Kettil skrev 2012-06-11 klockan 11:31

Åå vilket bra tips och intressanta receptförslag. Har ganska nyligen upptäckt att jag verkligen älskar ingefära och har funderat på fler användningsområde och framför allt förvaring så tack tack :)

milla skrev 2012-06-16 klockan 21:32

Ingefära har jag oxå alltid hemma använder det rätt mycket. Tack för tipsen

tina skrev 2012-06-21 klockan 20:28

Brukar sällan få någon ingefära över, men ska testa att frysa vid tillfälle. Ingefärsvatten låter spännande, måste också testas! :-) Glad midsommar vetja!

Lämna en kommentar
Reklam: