Indisk köttfärs med gul blomkål

Strålande sol ute, strålande gul mat inne :) Dagens recept är hämtat från boken “Gör livet lättare med viktväktarna”. Med en riktigt god curry är detta gott, med en smaklös curry kan man lika gärna låta bli ;)

indisk curry

Indisk köttfärs med gul blomkål
till 4 portioner

köttfärs:
500 g färs
1 msk flytande margarin
3 msk curry
1 1/2 tsk spiskummin
1 burk passerade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

blomkål:
1 blomkålshuvud
1 msk olja
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk paprikapulver

till servering:
2 msk kokos
1 banan
1/2 dl gula russin
1 naanbröd a 100g

Hetta upp margarin och curry i en gryta. Tillsätt färsen och stek den smulig. Häll i spiskumminm tomater, vatten och biljongtärning. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skär blomkålen i mindre bitar och koka den precis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Värm oljan i kastrullen. Lägg i blomkålen och kryddorna och låt fräsa.

Rosta kokosen gyllenbrun i en varm stekpanna. Skiva bananen. Värm naanbrödet.

Servera grytan tillsammans med blomkål, kokos, banan och russin som tillbehör.

Källa: Gör livet lättare med viktväktarna

Lämna en kommentar




*