I´m in Løv – ljuvliga teer i kylan

Det började för något år sedan. Jag var lite småtrött på Kusmi-teerna och det var ont om nyheter hos dem. Men så plötsligt stod den där Løv-burken framför mig när jag skulle köpa något nytt. Deras klassiska Earl Grey fullkomligt förtrollade mig och den stora burken blev en favorit hos både mig och faktiskt även hos Chrisse.

Intresset för dessa teer växte och ganska snart fanns även en burk Pure (grönt te med maté, citrus och äpple) och Zen (rooibos med äpple och karamell) i förrådet. Dessa föll inte Chrisse lika mycket i smaken. Men jag har njutit av varenda kopp.

Nu inför julen gav de ut en speciell sort med traditionella skandinaviska julsmaker, vilket jag helt hade missat. Men Chrisse hade koll och en kall dag i januari, när jag frös som mest, överraskade han mig med ännu ett av de underbara Løv-teerna.

löv teer

Winter in Løv – Organic Blend of spices and tea
Winter in Løv is a delicious, spicy black tea that is the perfect treat to be shared with family and friends. This blend is beautifully made with carefully selected notes of freshly ground almonds, cinnamon and chopped ginger, flavours reminiscent of a traditional Scandinavian Christmas.
Luxurious ground cocoa beans and liquorice marry all of the flavours together to give it a lasting touch of sweetness. A treat to be enjoyed all winter long for cocooning times when it is cold outside.

Ingredients : Cocoa shells*, cinnamon*, black tea*, ginger*, carob*, liquorice*, natural flavours.
* Organically grown ingredients.

Källa: http://en.lov-organic.com/flavoured-teas/winter-in-lov.html

Klassiska julsmaker skulle jag verkligen inte kalla det, men gott och värmande är det definivit. Kakaon försvinner, men både kanelen, hettan från ingefäran och lakritsen går igenom. Stoppar man näsan i burken känner man dessutom mandeldoft. Jag kommer inte att ha några som helst problem att dricka upp den här burken, vilket nog är tur för jag tror att väldigt få av mina vänner tycker att detta är gott.

löv teer

Man skulle kunna tro att jag få betalt för att skriva det här inlägget, men det får jag tyvärr inte. Däremot gör jag som vanligt gärna reklam för produkter jag tycker om. Løv-teerna kan du köpa dels i deras butik på nätet men även runt om i olika te-butiker. Själv har jag köpt mina teer hos Malmö Cigarr & Tobakshandel (på gustav adolfs torg), som har hela sortimentet samt de flesta av Kusmi-teerna. En liten butik med personal som alltid är lika trevliga. Väl värt ett besök! Förväxla dock inte butiken med tobakshandeln på andra sidan torget (mittemot Burger King), för då kommer du verkligen att bli besviken.

Løv Organic
https://www.lov-organic.com/

Lämna en kommentar
Reklam: