I Ernst fotspår..

Det kändes som att jag var med på något av Ernst äventyr.. Regnet öste ner, precis som det gjort hela våren i Skåne. I fikarummet på jobb pågick en diskussion om gårdsbutiker och jag lyssnade uppmärksamt. Kanske att man kunde få tips på något nytt ställe.

Inte alls långt från där vi bor skulle det tydligen finnas en bonde som sålde “sveriges bästa tomater”. Men vägbeskrivningen dit var inte den bästa och jag kunde inte hitta stället när jag tog mig dit. Frågade dagen efter på jobb igen men fick svaret:
-nä, det är inte skyltat på något sätt! Man får bara kliva in dit!

skånska vägar

skånsk väg

Sagt och gjort, dagen efter tog jag mig ut på de Skånska vägarna igen. Rapsfälten blommade för fullt när jag råkade parkera i någons trädgård.
– Ursäkta att jag parkerar i din trädgård och ursäkta att jag stör!
Det visade sig att jag nästan var på rätt ställe. För det var mannens bror som sålde tomater.

De hade egentligen inte öppet för säsongen än, men 1 kg tomater kunde jag utan problem få med mig. Ekologiskt och kravodlat och allt det där för 40 kr/kg. Ville jag ha potatis kunde jag själv gå och gräva upp lite. Och om jag kommer tillbaka om någon vecka skulle gurkan vara klar.

– Har ni några öppettider så att jag vet när jag kan komma, undrade jag försiktigt.

På bred skånska fick jag svaret att de inte visste när de öppnade och hur de skulle ha öppet. Men jag kunde ju alltid titta förbi när det kändes rätt..

regn i skåne

Jag kände mig som Ernst när jag lämnade bonden bakom mig och tog mig in till tätbebyggt område igen :)

Kommentarer

Berith skrev 2010-06-16 klockan 13:44

Så mysigt! Och allt detta bara en "liten" avstickare från den stora motorvägen!

Emmy skrev 2010-06-16 klockan 13:47

Det är det som är så mysigt att åka ut åt landet och "hälsa på". Det finns så många trevliga människor som ruvar på delikatesser ;-)

Lämna en kommentar
Reklam: