Hummermiddag

Maria är som sagt duktig på att göra fynd på Let´s deal. Den här gången fick vi en hummermiddag i alla hjärtansdag-present. Men ibland räcker inte dagarna till och det drog ut på tiden innan vi fick beställt vår middag. Men nu har vi testat att äta hel hummer för första gången.

Hummern beställdes från [delikatessen: ]. I priset ingick hummer, bröd, majonnäs och citron. Vi gjorde även en egen sallad att ha till.

Millans kommentar: Hummer är fantastiskt gott men jag kan trots det inte riktigt förstå hysterin kring att äta det. Det är ju knappt någon mat i dem, eller så är det jag som är dålig på att förstå vilka delar som faktiskt är ätbara. Det jag åt var iaf gott. Ordinariepris på en sån här meny är 370 kr och det skulle jag inte betala för det. Vill jag sitta och pilla med sånt köper jag hellre lite räkor. Har vi några hummerälskare till läsare som kan berätta för mig vad ni tycker är bäst?

Hur man delar en hummer
En bildserie över hur man delar en hummer. Det underlättar om du har en stor vass kniv.

Resterna som blir över när middagen är avslutad går det bra att koka fond på :)

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-05-08 klockan 21:06

370 kronor är en hel del, men hummer är säkert gott om man gillar det, äter ju själv inte skaldjur men sambon skulle säkert inte tacka nej till lite hummer

Freedomtravel skrev 2011-05-08 klockan 22:43

Vi älskar skaldjur, men hummer är inte alls favoriten. Hummer är gott, men jag tycker att det är lite tråkigare än räkor och krabba, så då känns det inte riktigt prisvärt... Krabba är fantastiskt gott till bra pris. Räkorna har ju också blivit dyra på senare tid...

Markus- johannesbo skrev 2011-05-09 klockan 19:50

Ser riktigt gott ut och jag kan tänka mig att lägga ut pengarna de få gånger jag ändå äter hummer. Kanske dags att våga ge sig på att tillaga hummer...:)

Sannas Goda skrev 2011-05-12 klockan 12:54

Så gott de ser ut!

ems skrev 2012-10-13 klockan 11:48

man kan äta allt förutom magen och gälarna!

Lämna en kommentar
Reklam: