Höstsmaker

Gula kantareller - höst smaker

Vill mest bara slå ett slag för alla underbara höstsmaker som finns ute nu. Ta till vara på vad naturen har att bjuda på (eller köp i affären om du inte har tid/ork/lust/möjlighet att plocka själv).

Hade förmånen att mötas av en påse med gula kantareller när jag kom hem från jobbet i fredags. Var bara för mig att rensa och sen koka bort vätskan. En del åkte in i frysen och en del smörfräste jag tillsammans med lite salt och svartpeppar från kvarn.

Till detta serverades potatisklyftor, hemmagjord rödvinbärsgelé, kycklingfilé och gräddsås (körde på Keldas färdiga som vi tycker är himla god här hemma. Dessutom bara 6% fett om jag inte missminner mig helt! Lite genvägar måste man få ta ibland).

Jag njöt i fulla drag av varenda liten kantarellbit. Åh så ljuvligt gott!

Maken är inte ett dugg intresserad så jag behöver inte dela med honom, men jag inser att dottern nog lär bli spekulant på en egen kantarellmacka nästa hösta. Hon pekade nämligen på min tallrik idag och ville absolut smaka på kantarellerna vilket hon givetvis fick. Gott verkade det som om hon tyckte för hon tuggade glatt i sig dem.

Kommentarer

Linda - Cupcakesfluffan skrev 2010-08-29 klockan 21:44

Vad gott det ser ut, verkligen höstsmaker som du skriver

Annelie och Tommy skrev 2010-08-30 klockan 07:31

Saknar verkligen kantarellerna, här i Singapore. Hoppas våra vänner spara lite i frysen så vi får smaka när vi kommer hem, men inget går ju upp mot färska.

Millan skrev 2010-08-30 klockan 10:14

Vilket ljuvligt foto! Kantarellerna ser fantasiskt goda ut!

Helena Ljunggren skrev 2010-08-30 klockan 11:26

Den tallriken såg ju inte alls tråkig ut :)

Freedomtravel skrev 2010-08-30 klockan 18:26

Ser helt fantastiskt gott ut! Nu blir jag sååå sugen på kantareller! Annars är ju hösten en riktig skaldjurstid också, och det är ju aldrig fel ;)

Lämna en kommentar
Reklam: