Högrevsburgare

Hemmagjorda högrevsburgare

City Gross hade högrevsfärs på extrapris och jag slog till och köpte med mig ett paket hem och tänkte att vi skulle göra egna hamburgare.

Blandade bara färsen med salt och peppar, formade dem till jämnstora biffar som jag plattade till och la dem sedan på grillen. Jag penslade dem sedan med min BBQ-glaze och det blev verkligen pricken över i:et må jag säga.

Denna gång serverades burgarna i köpta bröd (Brooklyn från Korvbrödsbagaren) som jag värmde lite lätt på grillen. Gästerna fick sedan bygga ihop sin burgare som man själv ville. Det fanns givetvis sallad, dressing, tunt skivad rödlök, tomat, ost, bostongurka, ketchup och senap.

Fick bli färdiga lökringar och Twister Fries till då tiden var lite knapp för att fixa egna tillbehör. Allt som allt en riktigt lyckad grillkväll och hädanefter kommer jag ha svårt att göra egna burgare på annat än högrevsfärs för jisses vilken smakskillnad det blev i jämförelse med nötfärs som vi vanligtvis har gjort burgare av.

Kommentarer

svenskaresebloggen skrev 2015-07-20 klockan 22:32

I New York är det nästan alltid färs på högrev. Därav deras goda hamburgare ☺ kul att det börjar komma även till Sverige. Man kan ju även mala själv ☺

Maria skrev 2015-07-30 klockan 12:46

svenskaresebloggen: Mm, det är allt som oftast enormt goda burgare i NY. Som du kanske ser så har det blivit några om du kollar igenom NY-kategorin. :) Att mala själv har jag inte kommit till (än), men vem vet, kanske är jag där snart.

Lämna en kommentar
Reklam: