Hjortfalukorv med Tinas potatismos

Vi fortsätter att testa Tinas kryddor idag och passar samtidigt på att testa Hjortfalukorv.

Hjortfalukorv med Tinas potatismos
till 4 portioner

600 g hjortfalukorv

1 gul lök
1/2 purjolök
1/2 blomkålshuvud
salt & peppar
smör
tomatpuré

potatismos:
500 g skalad potatis
2 dl mjölk
1 påse dill & kumminkrydda av Tina Nordström
smör

till servering:
bönor

Hjortfalukorv. Över 50% hjortkött och resten fläskkött. Fungerar både som rå och som stekt, fastnar inte heller i stekpannan.

http://www.bonnarpshjort.se/

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär skåror i falukorven och tryck in klyftor av den gula löken. Lägg i en ugnssäker form.

Ansa och skär purjolöken i skivor. Bryt blomkålen i mindre buketter. Fördela purjolök och blomkål runt falukorven. Skär tunna skivor av smör och lägg över. Krydda med salt & peppar. Lägg tomatpuré på korven.

Sätt in i ugnen ca 30 minuter, tills blomkålen mjuknat och korven är genomvarm.

Koka potatisen, blanda med mjölk, kryddor och smör så att det blir ett mos.

Millans kommentar: En god kryddklandning med dill & kummin. Men jag undrar hur många barn man skulle få att äta det här (med tanke på att de vänder sig till barnfamiljer)? Och ska jag vara helt ärlig är potatismos godast med enbart en rejäl klick smör, salt & peppar. Men jag ska inte dissa det här förmycket. Det är trots allt en god blandning och påsen innehåller inte heller några konstigheter i form av E-ämnen. Så trots att Tinas kryddor inte går hem riktigt hos varken mig eller Maria så är vi positiva till dem och tror att de kan hjälpa många familjer på traven med vardagsmaten.

Chrisses kommentar om korven: En riktigt god “falukorv”. Hjortköttet ger en spännande smak till en fast och fin korv!

Kommentarer

Mårtenssons kök skrev 2012-11-22 klockan 20:46

Vi köpte också med oss hem några påsar när vi var på Matmässan i Malmö, men än är ingen av dom testade. Väntar på tillfället som ska passa och tiden inte räcker till för något mer avancerat...

Victoria skrev 2012-11-24 klockan 09:32

Spännande falukorv:) Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Berith skrev 2012-12-17 klockan 17:47

Nu har vi också provat kryddblandningen till potatismos. Mycket dill och kumminsmak men inte smakar det potatismos precis. Enligt receptet skall man ha 500 gram skalad potatis och jag undrar hur det skall räcka till 4 personer. Sen tycker jag att det är alldeles för dyrt med cirka 15 kronor för en påse eftersom man skall använda hela.

Lämna en kommentar




*