Herrljunga glögg – Äpple & Kanel

Det är hög tid att sätta igång med glöggprovningen här hemma inför det kommande glöggpartyt som går av stapeln i början på december. Det känns lite märkligt att dricka glögg redan nu, det är flera plusgrader ute och det finns inte en tillstymmelse till snö och än mindre julkänsla.

Ett tufft jobb, men någon måste ju göra det! ;-) Jag har svårt själv för allt för stark glögg (sett till alkoholprocenten) och tycker inte alls det blir gott. Svagheten hos många av glöggsorterna som är körvänliga är att de blir så enormt söta att det blir rent ut sagt äckligt. Sen är det den eviga frågan om glöggen ska drickas varm, rumstempererad eller kall. De flesta vita glöggsorterna kan jag nog tycka att många är godare som riktigt kalla.

Så vad blir dommen för Herrljunga glögg med smak av Äpple & Kanel? Äpple och kanel är ju smaker som jag formligen älskar i alla dess kombinationer i vanliga fall så det här borde vara ett säkert kort i min bok.

Det doftar verkligen äppelpaj, en frisk och härlig äppeldoft är det första som slår emot dig. Kanelen finns där också, men den tar inte över utan du känner tydligt äppelsmaken. Det här är en glögg som faller mig på läppen! Den är inte så där himla sötsliskig som många lättglögger blir. Ska jag säga något negativt om den är väl att den inte smakar så mycket glögg om jag ska vara ärlig.

Om jag kommer köpa den igen? Det är mycket troligt då jag som sagt var gillar smaken!

Kommentarer

Matskafferiet skrev 2011-11-19 klockan 20:23

Låter som en riktigt god glögg. Minns ett vin som var äpple- och kanelsmak och det smakade som äppelpaj :)

milla skrev 2011-11-20 klockan 15:29

spännande smak. Håller med har lite svårt för starkvinsglögg och vissa saftglögg när det blir för sött. Men testade en variant på Blossas nya kaffeglögg blev lite som en efterrätt och inte så starkt. Kolla in på bloggen om du vill se

Mårtenssons kök skrev 2011-11-20 klockan 21:12

Vi provar just nu i detta ögonblicket Kiviks äppelglögg med kanel, så gott! Verkligen som att dricka en äppelkaka:)

Lämna en kommentar
Reklam: