Hemmagjorda vårrullar

Under en av våra rundor vid Möllan i Malmö i somras köpte vi rispapper till vårrullar (20 kr för 30 ark). Sen hamnade de i en låda och vi glömde bort dem. Men nu kom de visst fram och vi bestämde oss för att göra egna vårrullar. Riktigt smaskigt blev det.

Hemmagjorda vårrullar
till ca 15 stycken

15 ark “deg”
olivolja

fyllning:
2 morötter
10 cm purjolök
1 bit vitkål
1 burk böngroddar
1 tsk finhackad chili
1/2 tsk finhackad vitlök
1 cm riven ingefära
2 msk fisksås

till servering:
nudlar
sweet chilisås

Skala och grovriv morötterna. Strimla purjolöken fint. Strimla vitkålen. Häll av böngroddarna och skölj med kallt vatten. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och stek i lite olja.

Fördela fyllningen på “degen”. Stek/fritera i olja.

Och hängde ni inte med i texten så tar vi det i bilder istället :)

Sådär, svårare än så var det inte!

Kommentarer

Maria skrev 2012-04-12 klockan 14:44

Ser jättegott ut verkligen. Dags att jaga rätt på sådana där rispapper.

Freedomtravel skrev 2012-04-12 klockan 20:16

Ser gott ut! Vi provade på att laga vårrullar (och en del annat) på matlagningskurs i Vietnam. Kul och intressant! Mest förvånad var jag över att de har lite socker i alla maträtter. Annars älskar jag färska vietnamesiska vårrullar!

Per Mörk skrev 2012-04-13 klockan 20:34

Färdighackad vitlök och chili?? Har jag inte sett (och inte heller letat efter)Verkar nästan onödigt bekvämt.... Snygga vårrullar!

Millan skrev 2012-04-14 klockan 08:06

Maria: Ja, det tycker jag att du ska göra. Freedomtravel: Socker i vårrullar... tja.. varför inte. Socker är ju gott :) Låter spännande med matlagningskurs i Vietnam. Per Mörk: Det är suveränt! Jag som tidigare skrattat åt färdighackad gul lök föll som en fura för färdighackad vitlök och chili. Jag äter nästan aldrig upp chili när jag köper färsk. Nu är det så enkelt att ta lite djupfryst direkt ner i maten. Dessutom kostade paketerna typ inte mer än 8-9 kr.

Lämna en kommentar
Reklam: