Hemmagjorda hamburgare

Ingredienser till 4 hamburgare:

400 gr nötfärs
salt, vitpeppar
1 ägg
2 msk BBQ-sås
ev. lite vatten för att få en bra konsistens på smeten

Gör så här:
1. Blanda färsen med salt, peppar, BBQ-sås och ett ägg. Blanda inte för länge för då blir färsen oftast seg!

2. Gör fyra biffar av smeten som du plattar till. Lägg på en lätt fuktad skärbräda så klibbar de inte fast.

3. Stek/grilla dem.

4. Serveras med fördel med lite knapperstekt bacon, ost, sallad, salladsdressing, en stekt brödskiva och lite hemmagjorda pommes frites.

Klas gjorde en baconburgare av sin hamburgare och hoppade helt av minigurkorna!

Själv körde jag på en klassisk cheeseburgare och la till några extra minigurkor som var goda att knapra på till.

BBQ-såsen gav ett extra sting till färsen och hamburgaren blev riktigt goda! Recept till en enkel hamburgerdressing finns >>här<<.

Kommentarer

annamaria skrev 2008-07-01 klockan 13:39

Jag gjorde hemgjorda burgare bara häromdagen. Det är så gott!

Millan skrev 2008-07-01 klockan 16:27

Ajaj Kapten! Det blir detta till middag idag! *skriver ut inköpslistan och beger oss iväg för att handla*

Millan skrev 2008-07-01 klockan 23:42

.. och både vi och svärföräldrarna åt med god aptit :) Hamburgerdressingen fick tummen upp den också!

Lämna en kommentar




*