Hemmagjord sushi och tävling med Blue Dragon

Jag gillar sushi, det gör inte Chrisse. Det är största anledningen till att vi väldigt sällan gör sushi. Men i lördags blev det faktiskt egengjord sushi hemma hos oss. Och om du tar dig igenom hela det här inlägget så finns det en tävling på slutet där du kan vinna en massa sushi-produkter så att du också kan göra det själv.

hemmagjord sushi

Vad du behöver för att göra det på bilden ovan är:

Sushiris (två påsar av Blue dragons boil-in-bag à 125 g)
1 dl Risvinäger + 1 msk socker + 1 tsk salt

Koka riset och blanda med vinägerblandningen. Rör runt och låt svalna

 

3 sjögräsark

Blandad fisk & toppingar (ex. lax, räkor, rom, avokado, crabsticks, cream cheese, omelett, sesamfrön)

wasabipaste
syltad ingefära
sjögrässallad (denna köpt färdig i delikatessdisken på ICA Maxi)

hemmagjord sushi

Nigirizushi består av ris som pressas till en oval boll i handen och som man sedan lägger en liten skiva eller bit av någon sorts fisk, skaldjur, grönsak eller ibland kött på. Oftast är pålägget rått, men vanligt är dock även inlagt, grillat, kokt, ångkokt eller kanske stekt som till exempel tamagoyaki, även kallat dashimaki, som är en typ av omelett, ibland smaksatt med fisk.
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Sushi

 

hemmagjord sushi

Makisushi – här med gurka, avokado, crabsticks och cream cheese

 

hemmagjord sushi

hemmagjord sushi

hemmagjord sushi
Nyheter från Blue Dragon är deras snacks.

Nori Sesame Snack: Nori är en naturlig produkt i form av torkat sjögräs med en hög nivå av protein, omega 3, vitamin C och B12, mineraler samt ett lågt kaloriinnehåll. Blue Dragons Nori-snack är färdiga att äta som de är. Perfekta att ha i skrivbordslådan på jobbet eller som ett gott mellanmål. De kan även smulas eller skivas över sallader och soppor för extra tuggmotstånd och smak. Med smak av krispiga sesamfrön. Innehåller 4,5 g. Pris ca 16 kr.

Nori Spicy Snack: Med smak av kimchi, ett koreanskt tillbehör som är kryddigt i smaken och gjort på fermenterad kål. Innehåller 4,5 g. Pris ca 16 kr.

Millans kommentar: Tja, dessa snacks gick väl inte riktigt hem hos mig. Smakar givetvis sjögräs, vilket jag inte har något emot. Men att sitta och äta dessa som snacks, det kommer jag förmodligen aldrig att göra.

hemmagjord sushi

Tävlingsdags
Vill du också göra sushi hemma? Allt du behöver göra för att få chansen att vinna ett sushikit från Blue Dragon är att svara på frågan nedan i en kommentar till det här inlägget. Senast den 14/9 kl 20.00 vill vi ha ditt svar. Därefter utser representant för Blue Dragon samt Salt&Peppar vinnarna, som kontaktas via mail. Har du inte svarat på mailet inom en vecka kommer vi att utse nya vinnare. Vinnarna kommer att presenteras här i bloggen.

1. Vilken fyllning tänker du lägga i din maki (rulle) om du vinner?

Första pris: Ett helt kit med sushi-produkter från Blue Dragon. Bambumatta, sjögräsark, boil-in-bag sushiris, premium-wasabi, japansk risvinäger, japansk soja, skivad ingefära samt ett paket var av Nori-chipsen, Nori Sesame Snack och Nori Spicy Snack. Dessutom två skålar från Swedish Grace-kollektionen från Rörstrand.

Andra pris: Ett paket var av Nori-chipsen. Nori Sesame Snack och Nori Spicy Snack.

Kommentarer

Therése Engman skrev 2014-09-07 klockan 13:46

Gurka, avokado och rökt lax tycker jag är gott i hemmagjord sushi!

Sara skrev 2014-09-07 klockan 13:49

Hej! Jag skulle ha avokado, lax och mango :)

Elin skrev 2014-09-07 klockan 13:54

Jag skulle fylla med mina makis med tonfisk, avokado, gurka ock lite philladelphiaost. Mums

Karoleen skrev 2014-09-07 klockan 13:56

Bland det godaste som finns i en makirulle är avokado, räkor, lite wasabi och så rullas den in-och-ut, och sen strös det över sesamfrön. Det är fantastiskt gott!

Marie skrev 2014-09-07 klockan 14:02

Jag älskar sushi, och skulle kunna äta det hur ofta som helst! Och som veggare, så vill jag fylla min Maki, med dessa godsaker: Gurkstavar, avokado i stavar, morot i stavar, som kokas en aning mjuka i lite vtn, soja, risvinäger och en nypa socker! Salladslök, och Tofu som marineras, i lite soja! Snålvattnet rinner till, bara jag tänker på hur gott det är med sushi! Ha det så gott/ Marie

Louise skrev 2014-09-07 klockan 14:13

Jag är sushi-nybörjare så jag kör nog på trygghet, gurka, lite varmrökt lax och ostcreme av philadelphiaost blandad riven god ost. Förutom sushiriset då! :)

Ellinor skrev 2014-09-07 klockan 16:17

Jag skulle lägga i ruccola, rökt lax, paprika och creme cheese - ja, och sushiris förstås. Slurp.

Hanna Engkvist skrev 2014-09-07 klockan 16:21

Fick jag fria händer skulle jag testa att lägga till något som känns nordiskt: Rökt makrill och dill! Dillen skulle kunna röras ut i en aning majonnäs. Till det gurka och avokado för att lätta upp lite.

Erica skrev 2014-09-07 klockan 22:29

Jag är gärna med och tävlar. Jag skulle, förutom det självklara sushiriset, i min maki lägga lax, avokado och gurka samt en ganska tjock sträng wasabi.

Hanna Lönnqvist skrev 2014-09-08 klockan 12:10

Hej! Tack för en fantastisk blogg och inspiration till att faktiskt skaffa en egen efter många om och men:) Jag hade valt att ha friterad räka, salladslök, en bit advokado och en gnutta wasabi i. Det krispiga från räkan och salladslöken är riktigt gott till det mjuka riset och den lena avokadon! Ha det bra! /Hanna :)

Frida skrev 2014-09-08 klockan 13:51

Hejsan! Oj det finns så otroligt mycket gott men skulle jag få välja skulle det bli Lax, pepparrotsvisp och gräslök Hälsningar Frida

CeciliaW skrev 2014-09-08 klockan 18:16

Jag brukar göra lite kimbap-inspirerade makirullar och strimla rättika och babyspenat plus lite morötter och så toppa med några tunna skivor stekt chilimarinerad kyckling. Sen blandar jag soya, chilipasta och en gnutta farinsocker på ett fat och doppar rullarna innan jag äter dom. Blir jättegott!

Emelie skrev 2014-09-09 klockan 06:33

åååh Sushi! Jag verkligen älskar sushi! Höjdpunkten är när man är ledig någon vardag och man kan åka till ESA sushi i sandviken på en lunchbuffe *mums* Jag har aldrig gjort egna Sushi så det skulle va roligt att testa och bjuda hem tjejerna på (Sambon min lär man aldrig få i nå sushi ;) Jag skulle fylla min Makirulle med lax, advocado och en crabstick! *mums säger jag bara * MVH//Emelie

Rosanna skrev 2014-09-09 klockan 12:36

Jag tänker fylla mina rullar med pankofriterad fläskkarré, gurka och chilimajonäs!

Erika skrev 2014-09-10 klockan 08:04

Här har vi länge pratat om att göra egen sushi, men än så länge har det bara blivit prat. Eftersom barnen har så olika smak skulle alla få göra sin egen variant och då blir det med kallrökt lax/räkor/grillad kycklingfilé och gurka. Dottern skulle säkert insistera på att få lägga på majs också :-)

Lina S Hansson skrev 2014-09-10 klockan 18:21

Tänker testa något nytt; pilgrimsmussla, lax, avokado och mango.

Stina G skrev 2014-09-10 klockan 21:31

I min makirulle skulle jag ha avocado, mango, wasabi och lax!

Sari B skrev 2014-09-12 klockan 11:21

Färsk ananas, färsk ingefära, thaichili och salladslök.

Lämna en kommentar




*