Hello cupcake! av Leila Lindholm

Jag är ett stort fan av Leila Lindholms kokböcker och kunde givetvis inte motstå att förhandsbeställa hennes senaste bok Hello cupcake! även om jag faktiskt var lite tveksam. Boken kändes lite snäv och som om det inte skulle vara så mycket nytt. Cupcakes har vi ju sett både här och där ett bra tag och så var det i och för sig whoopie pies (som jag inte ens är så förtjust i).

Boken är fin och består som alltid av många fina fotografier. Dock blev jag besviken på att formatet är mindre än de två tidigare böckerna A piece of cake och One more slice. Det förstörde i alla fall symmetrin på min hylla i köket där jag har kokböckerna uppradade mot väggen.

Recepten sen då? Har ännu inte hunnit provbaka något så egentligen kan jag inte uttala mig om dem. Dock har jag bläddrat igenom boken och många av recepten har man kunnat se i hennes senaste bakserie “Leila bakar i Frankrike” som gick på TV4+ för ett tag sedan. Recepten har därmed publicerats på Recept.nu och det känns lite trist att köpa en kokbok där en hel del redan finns utgivet. Äh, ska jag vara ärligt så var det väl mest från avsnitt 3 och 4. ;-)

Det är en trevlig bok och jag kommer säkerligen återkomma när jag har provbakat något recept eller två. Närmast till hands ligger nog Rocky Road cupcakes. Undrar bara till när jag ska baka dem?

Jag tror helt klart att det kommer bli en uppskattad bok till någon som gillar cupcakes eller är ett fan av Leila Lindholm. En bra julklapp kanske?

Kommentarer

Martina skrev 2011-11-20 klockan 18:00

Ja, den verkar lite snäv boken, handlar den verkligen bara om cupcakes?

Maria skrev 2011-11-20 klockan 18:17

Martina: Japp, och whoopies men that's alles! Lite väl mycket upprepning kan jag känna från tidigare böcker/tv-program. Inget nytt under solen med andra ord.

Millan skrev 2011-11-21 klockan 17:48

Jag tror att jag stryker den från min önskelista. Känns inte så lockade längre. Nu ska jag önska mig något bättre istället :)

Lämna en kommentar
Reklam: