Havrebollar med en touch av lime – aka Snöbollar med lime

En fräschare variant av klassikern havrebollar. Jag gillar dessa, de känns friska i smaken och blir ett spännande inslag bland allt annat julgodis. Dessa känns lite färschare och inte så sötsliskiga [även om de innehåller en hel del socker trots allt].


Ca 30 st
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
3 dl havregryn
1 msk vatten
rivet skal och pressad saft av 1 lime

Garnering:
Kokosflingor

Gör så här:

1. Rör ihop smör och socker.

2. Rör i vaniljsocker, kokos, havregryn, vatten, limeskal och saft.


3. Forma runda bollar och rulla dem i kokos.
4. Förvara havrebollarna i kylen alternativt frys in dem.

Källa: Arla

Marias kommentar:
Dessa havrebollar känns nyttigare i och med sin friska smak. Limesmaken är det dominerande och detta är inget som du vill sätta i dig en fem-sex bollar av på raken, det blir på tok för mycket. I små mängder är dessa gudomligt goda och en frisk fläkt mot allt annat godis man trycker i sig så här kring juletider.

Kommentarer

anna skrev 2008-12-18 klockan 19:26

Aaah nåt för mig, som lätt tycker att det blir för mycket sött annars. (Fast jag ska testa att göra Leilas rocky-road-godis också ;)

Lämna en kommentar




*