Haupt lakrits

Jag har tidigare bloggat om vårt besök på den stora matmässan i Stockholm och nu var det hög tid att börja njuta av godbitarna vi fick med oss därifrån.

Sommaren 2013 startade Haupt lakrits upp i Sverige och succén fanns där nästan direkt. Enligt säljaren på mässan har de haft svårt att hinna producera i den mängd de har efterfrågats, men nu har de hunnit ifatt och finns att få tag i på flera ställen i landet.

haupt lakrits

Med oss hem hade vi bland annat den ljuvligaste kalabriska mjuklakritsen som var överdragen med belgisk mjölkchoklad och sedan rullad i asiatiskt lakritspulver. Ja tack, vad finns det att inte tycka om i den här kombinationen? Helt enkelt ljuvlig.

Även den rena söta lakritsen är väldigt god. Innehåller inga som helst e-nummer, färgämnen eller glansmedel. Extra plus i kanten för det!

haupt lakrits

Årets julpralin är en bit lakrits omgiven av belgisk vit choklad som är smaksatt av en juldoftande kryddblandning och med ett rött och lite glittrande skal.
Källa: https://www.facebook.com/

Och sen kommer vi till årets julpralin. O my alltså! Det blev tyst runt bordet när vi satte fram denna och det är inte svårt att förstå varför. Supergod!

På mässan kostade dessa burkar mellan 50 – 70 kr, men jag gissar att de är lite dyrare när det inte är mässpris.

För att hitta återförsäljare, titta in på deras sida:
Haupt lakrits – lakrits.se

Kommentarer

Martina skrev 2014-11-18 klockan 07:33

Åh, dessa missade jag..... :-(

Lämna en kommentar
Reklam: