Hash brown cups

maria_151122f

Hash Browns har alltid varit en favorit hos mig och det finns många olika varianter att göra dem på. Jag hittade en bild på Pinterest där man hade gjort dem i en muffinsplåt och det blev små minivarianter som höll ihop fint.

Det var upplagt för att testas och jag gav mig ut i köket och började mixtra.

Ingredienser:
750 gr grovt riven potatis
1,5 dl riven parmesanost
50 gr Panko ströbröd
3-4 msk olivolja
0,5-0,75 tsk salt
0,5-0,75 tsk svartpeppar

Gör så här:
1. Skala potatisen och riv den på rivgärnets grova sida. Skölj potatisstrimlorna i ett durkslag och krama sedan ut så mycket vatten du bara kan. Helst torkar du potatisen i en ren kökshandduk.

Hash Brown cups

2. Blanda potatisen med den rivna parmesanosten, salt, peppar och ströbrödet. Blanda väl och ha sedan i oljan.

3. Smörj en muffinsplåt med olja/flytande smör.

4. Fyll formen med potatisblandningen. Beroende på hur hårt du bakar potatisen så kan du behöva en till muffinsplåt och fortsätta fylla den formen till all potatis är slut.

5. Grädda i 175 gr i 30-40 eller tills de är gyllengula och har börjat få lite färg.

maria_151122e

6. Låt dem svalna i muffinsplåten i ca 10 minuter innan du tar ut dem (så behåller de sin form bättre).

Marias kommentar:
Det blev en faslig mängd Hash Brown cups av detta recept och äter man dem som tillbehör till en annan rätt som vi gjorde här så räcker det minst till 6-8 personer. Äter du dem bara som de är tillsammans med ketchup, crème fraiche eller vad du nu gillar till dem så är det snarare till 5-6 personer.

Blir det några över så går det bra att spara dem i en lufttät burk i kylen och sedan kan du värma dem i micron. OBS! De kommer att ha tappat en hel del av sin krispighet dock, men de var helt okej ändå. Godast är de givetvis när de är helt nygjorda då de är väldigt frasiga. Himla goda och jag kan absolut tänka mig att göra dessa igen. Gillade smaken av parmesanost och ströbrödet gör dem extra frasiga och krispiga. Perfekt tillbehör på en brunch kan jag tänka mig!

Jag kommer dock att minska ner receptet när jag ska göra dessa och det bara är vi här hemma = 2 vuxna och ett barn, då de är så mycket godare när de är nygjorda. Denna gången blev de tillbehör till en högrevsburgare. Himla gott som sagt var! :)

Kommentarer

Millan skrev 2015-12-14 klockan 21:29

Mm, det får mig att tänka på Potatis- & jordärtskocksbakelserna jag gjorde till nyår förra året, som blev en succe. Måste nog göra om dem snart igen :)

Lämna en kommentar
Reklam: