Veronikas gyllene pastasås
Det här receptet fick vi av Veronika redan 2007 och har sedan dess varit en återkommande favorit hos oss, därav namnet; Veronikas gyllene pastasås. Det är lätt att göra, billig mat och blir dessutom väldigt gott.
Receptet nedan har blivit uppdaterade med instruktioner för att tillagas i Thermomix, om du har en sån. Då går det ännu snabbare och blir mindre disk dessutom.
Veronikas gyllene pastasås
4 morötter, 250-300 g
2 dl buljong
2 dl crème fraiche
salt & vitpeppar
0,5 tsk timjan
1 dl riven lagrad ost
till servering:
hackade hasselnötter / rostade pinjenötter / rostade solrosfrön
grönsallad
färsk pasta
Skala morötterna och skär i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med buljongen och koka dem mjuka.
Mixa morötterna och buljongen till puré.
Blanda ner crème fraiche, salt, peppar, timjan och ost i kastrullen. Låt koka några minuter.
Servera med nykokt pasta, hackade nötter och en grönsallad.
Laga pastasåsen i Thermomix
Lägg ner morötter och buljong i mixern.
7 minuter – 100 grader – hastighet 0,5
Mixa:
45 sekunder – hastighet 4,5
Lägg i övriga ingredienser till såsen. Rör ihop:
2 minuter – hastighet 1,5
Kommentarer
Karin skrev 2007-04-11 klockan 21:47
Galet vad gott det lät!
veronikaP skrev 2007-04-12 klockan 14:38
Vad roligt att receptet föll i god jord!! Vilka läckra bilder det har blivit till, börjar bli lite hungrig... :-)
*kram*
Millan skrev 2007-04-12 klockan 21:24
Karin: Inget festrecept, men klart godkänt som vardagsmat.
Veronika: Alltid roligare att testa ett recept när man vet vem som tipsat om det, så tack igen!
Reklam:
Lämna en kommentar