Gryta med pak choi och teriyakifeeling

Det har verkligen varit ett Pak Choi-år i vår trädgård. Skörden blev enorm och jag försökte göra allt jag kunde med den. Den här grytan blev en riktig höjdare.

Gryta med pak choi och teriyakifeeling

🍲 Gryta med pak choi och teriyakifeeling

800 g nötfärs
1 burk svamp
4 morötter
pak choi

Fräs färsen, blanda i svamp och morötter. Häll på såsen nedan och låt småputtra tills färsen är tillagad. Skär pak choi min bitar och blanda ner.

teriyakifeeling sås

🧄 Teriyakisås:
3 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
0,5 dl strösocker
1 1/4 dl japansk soja
1,5 dl vatten
1,5 msk risvinäger
2 tsk majsstärkelse

Pressa vitlöken och riv ingefäran. Blanda med de andra ingredienserna och låt koka upp under omrörning.

🍚 till servering:
Ris
picklad rödlök
salladslök, skuren i tunna skivor

Lämna en kommentar