gröt to-go

I London och New York har det tydligen blivit trendigt med havregröt påstår AXA och vill få oss andra att haka på trenden. För mig som äter gröt till frukost nästan varje dag känns det lite löjligt med en hypad trend kring havregrynsgröt. Till och med på Starbucks har de börjat sälja gröt. Men visst, kommer det lite nya blandningar testar jag gärna.

– Vi vet att så många som var femte svensk äter gröt till frukost redan idag. Med AXA Great tror vi att vi också kommer att nå alla dem som söker ett hälsosamt mål när man är på väg, vare sig det är till mötet, för att hämta barnen eller till träningen. Nu kan man komplettera sin latte to-go med en gröt to-go, säger Annika Skardal, produktchef på AXA.
Källa: Pressmeddelande AXA Great 110111

Nu har jag fått testa AXAs nya produkter, Apple Cinnamon, Red Berries och Blueberry Apricot.

Apple Cinnamon – en kaneldoftande blandning av stora havregryn, nyttiga linfrön och solroskärnor, toppad med äppelbitar.
Smakar inte speciellt mycket äppel, men god och krämig.

Red Berries – en jordgubbsdoftande blandning av stora havregryn, pumpakärnor, tranbär och hallon.
Inte så söt som de andra två och nog min favorit bland dessa.

Blueberry Apricot – en kardemummadoftande blandning av stora havregryn, rostade solroskärnor, blåbär och aprikoser.
Sött och mycket vaniljsmak. Liksom de andra väldigt krämig.

De levereras i portionsförpackade ”on-the-go”-bägare à  50 g med sked, 15-20 kr, eller stor förpackning för hemmabruk à  500 g, 29,90 kr (ca 10 portioner).

Millans kommentar: Nu har jag bara testat bägarna, men jag antar att den stora paketen innehåller samma saker. Samtliga grötsmaker är goda och bra konsistens. Däremot tycker jag att portionsbägarna är allt för dyra. De kommer aldrig att hamna i min kundvagn. Den stora paketen däremot, bara den är lika god som bägarna så jag är helt övertygad om att den kommer hitta fram till mig.
Någon annan som smakat? Vad tycker ni?

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-01-22 klockan 12:41

Kommer nog köpa en bägare bara för att testa och kan tänka mig att köpa de större paketet om det smakar gott och är till ett ok pris, annars går det ju så fort att göra egen havregrynsgröt och blanda ner en massa gott :-)

Millan skrev 2011-01-24 klockan 08:12

Linda - Cupcakefluffan: Det är så jag brukar göra :) Blandar upp havregrynsgröten med solroskärnor, pumpafrön, linfrön och massa annat gott. Tack för att du tar dig dig att kommentera!

Lämna en kommentar
Reklam: