Gröt med granola, sylt och andra tillbehör

Gröt har gått och blivit trendigt. Till och med så trendigt att det skrivs kokböcker om gröt. I min värld finns det havregrynsgröt och mannagrynsgröt, men efter att ha bläddrat igenom den här nya kokboken så får jag nog tänka om ;)

Intresset för mathantverk, miljö, träning och hälsa stort. Dagens människor vill baka sitt eget bröd, kärna sitt eget smör och pressa sin egen juice. Vi vill leva ekologiskt, miljöekonomiskt och hälsosamt. Och i denna livsstil passar gröt perfekt!
Källa: http://www.ordalaget.se/

gröt kokbok

Den här boken är skriven av Anna Bylund, Annika Mogensen, Susnna Mälarstedt, Ann-Sofi Rosenkvist och Torbjörn Tenfält.

gröt kokbok

I boken finns klassiska recept såsom Havregrynsgröt med äppelkompott och skummad mjölk.
gröt kokbok

Vad sägs om Majsgröt a´la amerikansk frukost. Detta borde jag nog till och med kunna lura i Chrisse till frukost..

gröt kokbok

Avokadogröt med krispiga tillbehör är ett annat av recepten från boken.

gröt kokbok

Dinkelmannakaka

De här kokboken innehåller nog allt om gröt. Den börjar med grötens historia och grundrecept på olika grötar (havregryn, mannagryn, risgryn, bovete etc) men också recept på  tillbehör som sylt, müsli och honungsyoghurt. Boken innehåller dessutom fakta om olika grundingredienserna, som havre, ris, majs etc samt om kryddor. Känns som att det får bli ett helgprojekt för mig att börja testa lite variation på min frukostgröt. De flesta av recepten ser vid en första anblick ganska enkla ut, så nu gäller det bara att köpa hem lite nya ingredienser.

Gröt – med granola, sylt och andra tillbehör
av Annika Mogensen
ISBN 978-91-7469-091-0

Lämna en kommentar




*