Grönsakssoppa

Jag har världens bästa man som förstår precis vad jag behöver :) När jag var tvungen att jobba i lördags så körde han till Bondens marknad och köpte typ allt :) När jag kom hem var kylen var full med hallon och björnbär som sedan dess landat i min frukost. Majs som blev till en enkel middag med äkta smör och salt. Kantareller jag inte riktigt kan bestämma mig för vad det ska bli av. En låda och så många ideer! Rotfrukter i mängd som en kväll förvandlades till en smaskig grönsakssoppa.

Grönsakssoppa

Skölj, skrubba eller skala och skär i bitar; potatis, kålrot, morötter, persiljerot, palsternacka, vitkål, purjolök, broccoli
Koka med vatten, grönsaksbuljong och massor av färska hackade örter.

På fotot: Knäckebrödsmackor med leverpastej och gurka. Äpplejuice.

Kommentarer

Zarah skrev 2010-09-21 klockan 13:25

Åh vad gott!! När det ändå är soppväder och ni har kantareller kan jag rekommendera den här: http://www.tasteline.com/Recept/Dans_svampsoppa Som vanligt följde jag inte receptet så värst slaviskt (tog bl.a haloumi ist.f fetaost och grönsaksbuljong istället för höns-dito), men det blev himla gott även när man improviserat lite! Kanske något för er? Kram!

Matpolisen skrev 2010-09-21 klockan 19:14

Det här låter ju inte helt fel

Lämna en kommentar




*