Grönsaksrisoni

Den där paketen med Risoni har länge stått på hyllan och väntat på att testas. Risoni är pasta, men ser ut som ris. Första försöket blev en variant med inspiration från våra risottorecept.

grönsaksrisoni

Grönsaksrisoni
3 morötter
2 dl risoni
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar

2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
smör
2 dl riven ost (det är osten som ger den mesta smaken till den här rätten, så välj någon med mycket smak ex. västerbotten)
2 dl creme fraiche
salt & svartpeppar
1 dl salta nötter, ex. cashewnötter

Skala morötterna och skär i små bitar. Koka dem tillsammans med risoni, buljongtärningarna och vattnet ca 10 min.

stek

Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs vitlök och purjolök i smör i en stekpanna.

blanda

Häll av buljongen och rör ner löken i risonin. Rör i ost, creme fraiche, salt och peppar. Strö över nötterna och servera.

Millans kommentar: Det blev en snabblagad vardagsrätt. Inte mycket att tugga på, men gott. Ät gärna något knäckebröd till så att man får tugga lite.

Kommentarer

Martina skrev 2010-01-18 klockan 14:31

Tycker det är käckt med Risoni, använde det i kycklingsoppan häromdagen.

Millan skrev 2010-01-20 klockan 12:12

Martina: Tack för tipset med soppan!

Lämna en kommentar




*