Grönsakslåda

Har länge varit nyfiken på att beställa en ekologisk grönsakslåda men hela tiden har det varit något fel. Antingen skulle man vara hemma när leveransen skedde eller så behövde de nycklar till trappan, vilket hyresvärden inte gillar att man lämnar ut.

Men så snubblade jag över Mossagården, där jag kunde få hämta min låda på Drottningtorget i Malmö. Tack så mycket tänkte jag och beställde en stor grönsakslåda. Beställningen ska vara dem tillhanda senast söndag kväll och sen hämtar man sin låda på torsdagen.

Måste erkänna att det var lite spännande att lyfta på locket och se vad som döljde sig där.

Mossagårdens stora låda 1

Mossagårdens stora låda 2

Stor grönsakslåda 135 kr
Morot (Nöbbelövs Gård, Kristianstad), Citron (Italien), Broccoli (Italien), Tomat (Holland), Gul lök (Arne Persson, Tomelilla), Isbergsallad (Spanien), Champinjon (Holland), Zucchini (Israel), Bönor (Egypten)

När grönsakerna börjar komma här hemma är tydligen målet att allt ska vara odlat i mitt närområde.

Och nu till vad vi tycker om lådan..
Det var ett kul sätt att få lite blandade grönsaker. Kvaliten i lådan var hög och sakerna fina. Prismässigt blir det lite dyrare än att handla i vår närmaste ICA-butik.
Nu återstår det bara att se om vi lyckas använda sakerna i lådan. För om det mesta blir liggande är det en ren förlustaffär. Men jag återkommer i den frågan.

Länkar:
Mossagården www.mossagarden.se
Årstiderna www.arstiderna.com
Ekolådan www.ekoladan.se

Är det någon som testat något av de andra ställena och vill dela med sig av sin erfarenhet?

Kommentarer

Maria skrev 2007-05-04 klockan 19:54

Det ska bli spännande att se vad du gör för gott av alla olika grönsakerna! :o)

Linda skrev 2007-05-04 klockan 22:21

Vilken spännande grej, det skulle jag vilja testa också. Utmaningen blir väl precis som du skriver, att använda upp allt :)

Freddy skrev 2007-05-04 klockan 22:45

Varför blir jag inte förvånad ;-). Men det ser ju fint ut, ska bli kul att se vad som dyker upp på menyn av det här.

Anonym skrev 2007-05-07 klockan 22:36

Vi har provat Bondenära. (http://www.bondenara.se/) Bra utbud och fin kvalitet. Dom levererar i Gästrikland och Dalarna. Har även andra KRAV/närproducerade varor, inte bara grönsaker.

Christopher Anderton skrev 2009-08-01 klockan 01:52

Kul att man kan hämta lådorna! Det känns ju lite dumt annars, med tanke på att det är cirka 1000 bilar per dag i t.e.x. Stockholmsområdet som kör ut ekolådorna. Känns inte speciellt miljövänligt. Skulle vara kul om t.e.x butikerna kunde satsa på det här. Att man beställer en ekolåda, och hämtar upp den sen.

Lämna en kommentar
Reklam: