Grön ärtsoppa med örtröra

gronartsoppa

Grön ärtsoppa med örtröra
till 4 personer

1 gul lök
1 msk smör

500 g frysta ärtor
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk torkad timjan

2 dl grädde
3 msk mjöl

Örtröra version 1:
250 g Kesella
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl färsk hackad timjan
1 dl grovriven parmesan

Örtröra version 2:
2 dl creme fraiche
1 dl finriven parmesan
1/2-1 dl blandade färska hackade kryddor, ex persilja, basilika och libbsticka
salt och peppar

till servering:
bröd

 

Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smöret i en kastrull.

Tillsätt vatten och buljongtärningar. Lägg i de frysta ärtorna och timjan. Låt koka upp och koka ca 5 min. Mixa soppan. Blanda grädde och mjöl och häll ner i en tunn stråle under omrörning och låt koka upp igen.

Örtröra version 1 och 2:
Blanda ingredienserna och låt stå kallt fram till servering.

Servera soppan med en klick örtröra och bröd.

Lämna en kommentar




*