Grillad pizza med kronärtskockshjärtan
Vi bestämde oss för att vara modiga och lämna vår favoritpizza-deg och testa en ny från Allt om mat. Resultatet blev lysande, men å andra sidan, kan man misslyckas med att grilla pizza?

pizzadeg:
1/4 pkt jäst (á 50 g)
1 tsk honung
1 tsk salt
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
6,5 dl vetemjöl (390 g)
Smula jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt, vatten och olivolja. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 40 minuter.
Värm grillen till 250 grader. Lägg mjöl på bakbordet och tippa ut degen. Dela i 4 bitar och tryck ut varje del till en pizza och lägg på bakplåtspapper. Dra hela bakplåtspappret till grillstenen och grilla 5-10 minuter (beror såklart på hur varmt du har i grillen). Bakplåtspappret kan du dra bort efter en minut när bottnen börjat stelna.

dagens tillbehör:
läggs på direkt:
Tomatsås (mixra en burk krossade tomater med en nypa socker och massor av färska örter)
Mozarella
läggs på efter några minuter:
Lufttorkad skinka
läggs på när pizzan är klar:
riven ost typ parmesan
ruccola
färska tomater
grillade kronärtskockshjärtan
grillade tunna squashskivor

Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar