Grillad pizza med kronärtskockshjärtan

Vi bestämde oss för att vara modiga och lämna vår favoritpizza-deg och testa en ny från Allt om mat. Resultatet blev lysande, men å andra sidan, kan man misslyckas med att grilla pizza?

pizza på grillen

pizzadeg:
1/4 pkt jäst (á 50 g)
1 tsk honung
1 tsk salt
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
6,5 dl vetemjöl (390 g)

Smula jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt, vatten och olivolja. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 40 minuter.

Värm grillen till 250 grader. Lägg mjöl på bakbordet och tippa ut degen. Dela i 4 bitar och tryck ut varje del till en pizza och lägg på bakplåtspapper. Dra hela bakplåtspappret till grillstenen och grilla 5-10 minuter (beror såklart på hur varmt du har i grillen). Bakplåtspappret kan du dra bort efter en minut när bottnen börjat stelna.

pizza på grillen

dagens tillbehör:

läggs på direkt:
Tomatsås (mixra en burk krossade tomater med en nypa socker och massor av färska örter)
Mozarella

läggs på efter några minuter:
Lufttorkad skinka

läggs på när pizzan är klar:
riven ost typ parmesan
ruccola
färska tomater
grillade kronärtskockshjärtan
grillade tunna squashskivor

pizza på grillen tillbehör

Kommentarer

Linda Johansson skrev 2013-07-24 klockan 10:11

Så god pizzan ser ut! Önskar någon kunde komma hit och baka en åt mig, är sjuk i bihåleinflammation..(tycker synd om mig själv). Men skulle nog inte orka tugga ändå... ;)

Chrisse skrev 2013-07-26 klockan 22:32

/me kastar en pizza till Linda

Lämna en kommentar




*