Grillad kycklingfile med quinoa

Inget perfekt grillväder igår, men det hindrade inte oss från att grilla igen. Den här gången blev det ugnsbakade rotfrukter med quinoa, grillad kycklingfile och Marias viltsås.

Grillad kycklingfile med quinoa
till 4 supermätta personer samt 1 lunchlåda

5 stora kycklingfileer som marineras och grillas

quinoa:
2 dl okokt quinoa
3 1/4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

rotfrukter:
5 morötter
4 ganska små palsternackor
1 rödlök
1 röd paprika
1 squash
1 knippe grön sparris
2 msk olja

1 burk kidneybönor

dressing:
1/2-1 msk citron
2 msk olivolja
salt & peppar

sås:
4 dl lätt crème fraiche
1 dl outspädd svartvinbärssaft
2 dl vatten
2 hönsbuljongtärning
2 tsk timjan
2 msk soja

rotfrukterna: Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skölj morötter och palsternackor. Skär morötter, palsternacka, rödlök, squash, sparris och paprika i bitar. Lägg allt utom paprikan, sparris och squashen i en ugnsfast form och häll över olivoljan. Rör runt. Sätt in formen i mitten av ugnen i totalt 30 minuter eller tills bitarna börjar mjuka. Rör om efter halva tiden och lägg i paprika, squash och sparris.

Koka quinoan efter anvisningar på paketet.

Blanda ihop rotfrukter, quinoa och sköljda bönor.

Gör en dressing med citronsoft, olivolja, salt och svartpeppar. Häll över.

kyckling: Marinera och grilla kycklingen.

sås: Blanda crème fraiche, saft, vatten, buljongtärning, timjan och soja i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.

Kommentarer

Lallis skrev 2008-05-18 klockan 13:43

Tror absolut att detta är ngt att provas. Snart! Kram Lallis

Catty skrev 2008-05-19 klockan 08:16

hur smakar quinoa ? :) har bara testat bulgur..

Millan skrev 2008-05-19 klockan 08:26

Quinoa smakar egentligen inte speciellt mycket. Det gäller att skölja fröna ordentligt innan man tillagar dem, för annars blir de väldigt beska. Sen kokar man dem i någon form av buljong så att de får lite smak. Och varför ska man då äta dem om de knappt smakar något? För att de är väldigt nyttiga och man blir ordentligt mätt av dem.

Anna skrev 2008-05-20 klockan 13:01

jag brukar variera mellan quinoa och bulgur och som sagt man väldigt mätt, det behövs inte så mycket av det om man har annat till. Men jag vill påpeka att det är jätteviktigt att skölja quinoan ordentligt, missade det första gången och spolade bara av lite grann och då blev det inte gott ( beskt som sjutton).

Lämna en kommentar




*