Grillad kalkon med potatis

Chris har redan bloggat om deras första grillning iår, så nu är det äntligen dags för mig. Solen sken från en klarblå himmel och termometern visade 25 grader i lördags. Så vi åkte hem till svärföräldrarna för att lägga beslag på grillen.

Till förrätt blev det ångkokta Sparris inlindande i lufttorkad skinka med pinjenötter. Innanför skinkan har vi lagt en klick riktigt smör och rivit rikligt med parmesan.

Mm.. det var gott :)

Undertiden vi åt förrätten låg kalkonen och potatisknytena på grillen och väntade. Chrisse hade full koll på allt :)

Det blev alltså grillad kalkonfile med potatisknyten, sallad och kantarellsås. Som jag skrev var det perfekt väder där vi satt med våra vinglas och njöt av både maten och solen. Vissa dagar är bättre än andra :)

Recept: Potatispaket på grillen

Till dessert blev det pannacotta med blåbär.

Kommentarer

Chris skrev 2008-05-12 klockan 08:00

Det ser väldigt gott ut! Förrätten ska jag absolut göra själv nån gång.

Berith skrev 2008-05-12 klockan 10:22

Det ser såå gott ut! Så fin bilden är med Chrisse, det blommande trädet och grillen.

tina pickipicki skrev 2008-05-12 klockan 19:34

Potatispaketen ska jag prova, det låter så gott! Sparar receptet till sommargrillen.

Lämna en kommentar




*