Grillad fläskytterfilé med smak av vitlök, örter och citron

Det här blev fenomenalt gott! En riktig fullträff som jag kommer göra igen. Lät fläskytterfilén marinera ca 6 timmar, sen fick den ligga framme i ca en timme så att den blev rumstempererad innan jag la den på grillen. Grillade till den hade en innertemperatur på 72 grader.

Marinad till en fläskytterfilé på ca 800 gr:
Saften av en halv citron, ca 2 msk
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
0,75 msk valfria torkade örtkryddor (Herbes de Provence blev mitt val idag).

Blanda marinaden i en fryspåse, lägg i den putsade fläskytterfilén och gnugga in marinaden. Lägg in i kylskåpen i min 3 timmar, gärna längre. Vänd på filén några gånger och gnugga in marinaden så att hela filén täcks.

Till detta serverades bakad potatis med creme fraiche, finhackad rödlök och lite flingsalt. Lite Mâchesallad, fetaosttärningar och vitlöksbröd blev pricken över i:et.

När jag gör bakad potatis så brukar jag köra potatisen i micron på ca 500W i 5 minuter, vänder på den ett varv och kör i 5 minuter till. Därefter flyttar jag över dem till ugnen och kör på 225 grader i ca 30 min. OBS! Glöm inte att picka potatisen innan du börjar baka den. Potatisen exploderar om du inte gör detta. Dumt att skura hela micron p.g.a. sprängd potatis. ;-)

Lämna en kommentar
Reklam: