Grillad entrecote med sötpotatisaioli och grönsallad

Till middag ikväll valde jag att utgå från ett recept på Recept.nu, en sida jag sett mycket reklam för, men aldrig riktigt använt. Originalreceptet innebar att man skulle grilla biff och ha bearnaisesås till, men jag valde creme fraiche med franska örter istället. Aioli har jag inte heller gjort innan så det var spännande att testa, även om en aioli med sötpotatis i mer liknade en puré än det jag förknippar med aioli. Såhär blev det recept som jag modifierade fram:

2 portioner

2 skivor entrecote
en näve ruccola
en näve basilika (färsk)
två sorters grön sallad, jag plockade plocksallat och hemmaodlad grönsallad från trädgården
2 små sötpotatisar
2 klyftor vitlök
2 msk limejuice
1 dl rapsolja
1 äggula
1 tomat

sås att ha till: creme fraiche franska örter

Skala och skär sötpotatisen i små bitar och koka dem i saltat vatten ca 20 minuter. Hacka salladen, basilikan och tomaten under tiden till en grönsallad. När potatisen kokat klart, mixa den ihop med hackad vitlök, limejuicen, äggulan och häll sedan i rapsoljan tills det blir en jämn puré. Grilla entrecoten efter smak och servera.

Det var väldigt gott, men man saknade lite konsistens i tillbehören, med både creme fraiche och aiolin blev det mest kött med röror och lite grönsallad. Men ailoin var väldigt god och passade grymt bra till grillat!

Kommentarer

Maria skrev 2008-07-23 klockan 06:54

Ser himla smarrigt ut, men aioli vet jag inte riktigt om jag vill hålla med om... I en aioli ingår då rakt inte kokt potatis oavsett sort. ;-) Något potatismos/puréaktigt med vitlökssmak kanske? Struntsamma vad det kallas, det såg smarrigt ut. Lite grillade grönsaker kanske kan tillföra lite konsistens? Grillad paprika, tomat, lök, morötter?

Sanna Danell skrev 2009-04-25 klockan 16:56

Ser supersmarrigt ut! I vissa delar av Spanien har man kokt potatis i aiolin så det är nog helt i sin ordning =). Fick inspiration av denna rätt men ska prova sötpotatispure i sitt eget skal till istället. /Sanna

Lämna en kommentar
Reklam: