Grekiska frikadeller med fetaost, persilja och citron i slow cooker

Vi hade en period där vi var trogna kunder till Linas matkasse. Jag tyckte oftast att maten var riktigt bra och smidigheten i att få allt planerat och leverans till dörren gjorde att det var ett bra alternativ för oss. Däremot blev det sämre för bloggen, för det blev mindre lek i köket och nya recept av oss. Men idag blir det ett modifierat Linasrecept. Detta kom med inspirationskassen i våras och blivit en riktig favorit hos oss. Bra kombination med kryddor och allt. Sedan jag lyckats experimentera fram en variant för crock potten så har det långa receptet plötsligt blivit bra vardagsmat.

grekiska frikadeller i tomatsås gjord i crock pot

Grekiska frikadeller med fetaost, persilja och citron i slow cooker
till 3-4 portioner

Tomatsås:
2 burkar krossade tomater med basilika
1 gul lök, hackad
1,5 msk flytande kalvfond
1 tsk socker
2 dl vatten

Köttbullar:
500 g nötfärs
1/2 paket smulad fetaost
2 vitlöksklyftor (pressade)
finrivet skal från 1 citron
1,5 msk vatten
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 krm malen kanel
salt & peppar

Fetaostsalsa:
1/2 knippe bladpersilja, grovhacka
1/2 paket fetaost, smulad
1 röd paprika, finhackad
1 grön paprika, finhackad
1/2 rödlök, finhackad
1 tsk rödvinsvinäger
2 tsk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 krm salt

till servering:
bröd

Lägg alla ingredienserna till tomatsåsen i slow cookern och rör om.

Blanda ingredienserna till köttbullarna och rulla köttbullar. Det ska bli ungefär 14 stycken. Lägg ner i slow cookern.

Tillaga på low i 5 timmar.

Blanda ingredienserna till fetaostsalsan.

Toppa grytan med fetaostsalsan och servera med nybakat bröd.


Är du sugen på att testa någon matkasse så kan jag tipsa om matkasse.


Kommentarer

Martina skrev 2016-11-16 klockan 18:39

Mmm, fetaost i, kan inte bli fel ;-)

Lämna en kommentar