Grekiska biffar med tsatsiki

Vi har testat lite GI-recept från en av sommarens Allas-tidningar. Dessa biffar med spenat i blev riktigt goda. Däremot gick inte våra planer med broccolin som tänkt, då den hade blivit dåligt. Så på fotot är det alltså inte broccoli utan vitkål.

biffar

Grekiska biffar med tsatsiki
till 4 portioner

600 g lammfärs
100 g fryst och tinad bladspenat
2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
1 tsk timjan
1,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
2 msk olja

tsatsiki:
1/2-1 gurka
salt
2 dl turkisk yoghurt
2 krm torkad mynta
2 pressade vitlöksklyftor

tillbehör:
broccoli
1 burk kokta kikärtor (ca 400 g)
1 msk sesamfrön
4 plommon i klyftor

Börja med att göra tsatsikin. Riv gurkan grovt och strö över salt. Låt ligga 30 min. Kram ur all vätska. Blanda gurkan med resten av ingredienserna till tsatsikin och ställ svalt.

Gör biffarna, blanda färs, spenat, vitlök, ägg, timjan, salt & peppar. Forma biffar och stek i olja.

Koka broccolin och blanda med kikärter. Strö över sesamfrön.

Servera biffarna med klyftande plommon, tsatsikik och broccoliblandningen.

Källa: Allas nr 34 2013 och deras “Din bästa GI-vecka”.

Lämna en kommentar




*