Gratinerad tortellini med spenat och skinka
Idag bjuder vi på receptet till en smaskig vardagsgratäng. Få ingredienser och mycket lättlagat. Med lite ädelost på toppen känns det dessutom lyxigt. Resterna åkte ner i en låda och var faktiskt riktigt goda även efter en tur i micron dagen efter.
Gratinerad tortellini med spenat och skinka
till 3 portioner
500 g färsk tortelini (tex spenat & ricotta eller skinka & ost)
4 dl Kelda Pastasås Fyra ostar
100 g rökt skinka
70 g babyspenat
100 g Kvibille ädel
ev. 1/2 – 1 dl finhackade valnötter
Sätt ugnen på grill 225 grader.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet från pastan och lägg den i en smord ugnssäker form.
Strimla skinkan och skölj bladspenaten.
Lägg bladspenaten och skinkan över pastan, häll över pastasåsen. Smula över osten och lägg eventuellt på valnötterna.
Gratinera i mitten av ugnen ca 7 minuter.
Källa: http://www.kelda.se/#/recipes/gratinerad_tortellini_med_spenat_och_skinka
Kommentarer
Malin skrev 2010-03-15 klockan 10:12
Jag, däremot, älskar ädelost och skulle garanterat gilla det här. Gott! :)
Kryddburken skrev 2010-03-15 klockan 10:51
Krämig ädelostsås till pasta är nog det bästa som finns... ;-) Ha en fin dag!
Helena Ljunggren skrev 2010-03-15 klockan 09:54
Åh, så gott och krämigt det ser ut. Jag är inte mycket för ädelost men jag tror bannemig att jag måste testa detta en dag!
Berith skrev 2010-03-15 klockan 10:56
Så enkelt och det ser verkligen gott ut!
Saga skrev 2010-03-15 klockan 22:07
Kan man skippa ädelosten och kanske ta vanlig riven ost må tro?
Millan skrev 2010-03-15 klockan 22:48
Saga: Det går säkert hur bra som helst. Men ta då en ost med mycket smak i.
Reklam:
Lämna en kommentar