Gratinerad tortellini med spenat och skinka

Idag bjuder vi på receptet till en smaskig vardagsgratäng. Få ingredienser och mycket lättlagat. Med lite ädelost på toppen känns det dessutom lyxigt. Resterna åkte ner i en låda och var faktiskt riktigt goda även efter en tur i micron dagen efter.

gratäng

ingredienser

Gratinerad tortellini med spenat och skinka
till 3 portioner

500 g färsk tortelini (tex spenat & ricotta eller skinka & ost)
4 dl Kelda Pastasås Fyra ostar
100 g rökt skinka
70 g babyspenat
100 g Kvibille ädel
ev. 1/2 – 1 dl finhackade valnötter

Sätt ugnen på grill 225 grader.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet från pastan och lägg den i en smord ugnssäker form.

Strimla skinkan och skölj bladspenaten.

smula över osten

Lägg bladspenaten och skinkan över pastan, häll över pastasåsen. Smula över osten och lägg eventuellt på valnötterna.

Gratinera i mitten av ugnen ca 7 minuter.

färdig gratäng

Källa: http://www.kelda.se/#/recipes/gratinerad_tortellini_med_spenat_och_skinka

Kommentarer

Helena Ljunggren skrev 2010-03-15 klockan 09:54

Åh, så gott och krämigt det ser ut. Jag är inte mycket för ädelost men jag tror bannemig att jag måste testa detta en dag!

Malin skrev 2010-03-15 klockan 10:12

Jag, däremot, älskar ädelost och skulle garanterat gilla det här. Gott! :)

Kryddburken skrev 2010-03-15 klockan 10:51

Krämig ädelostsås till pasta är nog det bästa som finns... ;-) Ha en fin dag!

Berith skrev 2010-03-15 klockan 10:56

Så enkelt och det ser verkligen gott ut!

Saga skrev 2010-03-15 klockan 22:07

Kan man skippa ädelosten och kanske ta vanlig riven ost må tro?

Millan skrev 2010-03-15 klockan 22:48

Saga: Det går säkert hur bra som helst. Men ta då en ost med mycket smak i.

Lämna en kommentar




*